Modificarea greutatii si a compozitiei corporale

Modificarea greutatii si a compozitiei corporale

#greutate #compozitie #sportivi

În multe sporturi este esenţial să ai o greutate optimă şi o compoziţie corporală care să îţi permită să atingi performanţele dorite.

De aceea, urmează un program nutriţional adecvat, alcătuit de profesionişti cu experienţă, care lucrează cu sportivi. Este important acest aspect, pentru că în cazul sportivilor, abordarea poate fi mult diferită faţă de o persoană sedentară.

Iată cu ce te putem ajuta:

Meniuri personalizate – Aportul de energie trebuie bine calculat astfel încât reducerea să fie proporţională cu dimensiunile corporale, vârsta, consumul caloric la antrenamente şi alte activităţi fizice curente. Un sportiv cu masă corporală mare şi efort fizic de lungă durată poate slăbi cu un aport caloric zilnic, care pentru o persoană obişnuită este reţetă sigură de îngrăşare.

Adaptare la programul de antrenament – Programul nutriţional va fi gândit în aşa fel încât sportivul să primească suficientă energie la antrenamente, pentru a nu afecta capacitatea de a susţine efortul impus de program. Nu vrem ca sportivul să nu mai fie capabil să susţină antrenamentele recomandate de antrenor.

Alegeri alimentare corecte – Nu vom pierde din vedere nevoile nutriţionale ale sportivului, dar nici preferinţele sale. Este esenţial să existe un echilibru optim, pentru ca regimul să nu fie perceput negativ şi respins de sportiv.

Analize şi măsurători – Ca să putem face cele mai bune recomandări, recurgem la metode ştiinţifice prin care determinăm compoziţia corporală, dimensiunile corporale prin scanare 3D şi rata metabolismului în repaus şi la diverse intensităţi ale efortului. De asemenea, luăm în considerare rezultatele analizelor de sânge.

Educaţie nutriţională – Regimurile sunt utile o perioadă de timp, însă este important ca sportivii să înţeleagă cum trebuie abordată scăderea sau creşterea în greutate, pentru rezultate maxime şi riscuri minime. Regimurile de înfometare trebuie evitate cu orice preţ, mai ales la sportivi.

Monitorizare pe termen lung – Atât pe durata programului de scădere sau creştere în greutate, dar şi după aceea, oferim monitorizarea compoziţiei corporale şi a regimului alimentar, pentru menţinerea parametrilor la nivel optim.

Dacă ai nevoie de ajutorul nostru, nu ezita să ne contactezi!

………………………………….

Centrul Superfit din Bucuresti este locul unde sportivii amatori si de performanta pot gasi o echipa completa de profesionisti: nutritionist sportiv, psiholog sportivi, medic sportiv, medic specialist recuperare, fizioterapeuti, antrenori.

Poti beneficia de serivicii de nutritie sportiva, medicina sportiva, recuperare medicala, fiziokinetoterapie, antrenamente speciale (izoinertial, respirator, agilitate), teste de performanta (testare cardiometabolica, analiza mersului si alergarii, baropodometrie, analiza compozitiei corporale, analiza fortei).

Afla mai multe aici:

– siteul clinicii – https://www.superfit.ro
– pagina de Facebook – https://www.facebook.com/centrulsuperfit
– pagina de Instagram – https://www.instagram.com/centrulsuperfit

Dr. Serban Damian, fondatorul Clinicii Superfit este nutritionist sportiv si a colaborat cu sportivi de top, printre care jucatoare de tenis din top 100 WTA, Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei, Echipa Olimpica Romana de Baschet Feminin 3×3, atleti si inotatori olimpici.

Poti citi articolele sale pe blogul https://www.nutritionist.info.ro sau il poti gasi pe LinkedIn – https://www.linkedin.com/in/serban-damian-8203324/

Daca ai nevoie de serviciile noastre, te asteptam cu drag la Centrul Superfit in Bucuresti!

Un comentariu

  1. Быстровозводимые здания – это новейшие конструкции, которые различаются великолепной скоростью возведения и гибкостью. Они представляют собой постройки, заключающиеся из предварительно выделанных составляющих или модулей, которые способны быть скоро смонтированы на пункте строительства.
    Строительство быстровозводимых зданий из металлоконструкций владеют податливостью а также адаптируемостью, что разрешает легко менять а также модифицировать их в соответствии с интересами покупателя. Это экономически успешное и экологически надежное решение, которое в последние лета приобрело маштабное распространение.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *