Servicii de consiliere nutritionala pentru patologie sportiva

Servicii de consiliere nutritionala pentru patologie sportiva

#patologie #sport #nutritie

Unele probleme medicale ale sportivilor pot să aibă legătură cu o alimentaţie inadecvată. Cu ajutorul unui program alimentar bine pus la punct se pot depăşi situaţii care pun în pericol performanţele sportive, sănătate şi starea de bine.

Iată cu ce te pot ajuta:

Soluţii adaptate sportivilor – Planurile de nutriţie şi tratamentele medicale pentru sportivi trebuie să fie adaptate situaţiei particulare a acestora, etapei de pregătire, programului de antrenament şi a celui competiţional.

Rezolvarea deficienţelor de nutrienţi – Sportivii au nevoie de o cantitate mai mare de energie, macronutrienţi şi micronutrienţi, raportat la nivelul efortului fizic depus. O cantitate insuficientă poate să afecteze sănătatea şi performanţa.

Probleme digestive – Balonare, tulburări de tranzit intestinal, dureri abdominale, stare de greaţă, colon iritabil – apărute în efort sau în repaus, toate pot fi tratate cu ajutorul unui program alimentar adecvat.

Tulburări de alimentaţie – În rândul sportivilor, mai ales de sex feminin şi din sporturi în care greutatea şi aspectul corporal contează, pot să apară tulburări ale comportamentului alimentar.

Oboseală cronică şi supraantrenament – Unul dintre motivele pentru care sportivii ajung să nu mai poată susţine antrenamentele, să aibă un randament prost şi să obţină rezultate slabe la consursuri poate fi alimentaţia deficitară.

Diete speciale în boli cronice – Sportivii care suferă de anumite boli cronice ce necesită o alimentaţie specială pot primi recomandările necesare doar de la un specialist care are atât studii de nutriţie, cât şi medicale.

Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să mă contactezi!

……………………………………….

Centrul Superfit din Bucuresti este locul unde sportivii amatori si de performanta pot gasi o echipa completa de profesionisti: nutritionist sportiv, psiholog sportivi, medic sportiv, medic specialist recuperare, fizioterapeuti, antrenori.

Poti beneficia de serivicii de nutritie sportiva, medicina sportiva, recuperare medicala, fiziokinetoterapie, antrenamente speciale (izoinertial, respirator, agilitate), teste de performanta (testare cardiometabolica, analiza mersului si alergarii, baropodometrie, analiza compozitiei corporale, analiza fortei).

Afla mai multe aici:

– siteul clinicii – https://www.superfit.ro
– pagina de Facebook – https://www.facebook.com/centrulsuperfit
– pagina de Instagram – https://www.instagram.com/centrulsuperfit

Dr. Serban Damian, fondatorul Clinicii Superfit este nutritionist sportiv si a colaborat cu sportivi de top, printre care jucatoare de tenis din top 100 WTA, Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei, Echipa Olimpica Romana de Baschet Feminin 3×3, atleti si inotatori olimpici.

Poti citi articolele sale pe blogul https://www.nutritionist.info.ro sau il poti gasi pe LinkedIn – https://www.linkedin.com/in/serban-damian-8203324/

Daca ai nevoie de serviciile noastre, te asteptam cu drag la Centrul Superfit in Bucuresti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *