Atunci când LAPTELE face rău! Intoleranţa la lactoză şi alergia la proteinele din lactate.

Atunci când LAPTELE face rău! Intoleranţa la lactoză şi alergia la proteinele din lactate.

#intoleranta #alergie #lapte

Consumul de lapte si alte produse lactate polarizeaza oamenii: unii sunt de parere ca sunt alimente extrem de hranitoare si ar trebui sa le consumam fara grija, in timp ce altii sustin ca exista efecte daunatoare asupra sanatatii.

In acest clip mi-am propus sa aduc in discutie consumul de lactate, cu accent asupra situatiilor in care acestea trebuie evitate.

Produsele lactate reprezinta o parte importanta a dietei occidentale si sunt, de asemenea, foarte importante in dietele sportivilor.

Alimentele precum iaurtul, laptele si concentratele proteice derivate din lapte reprezinta surse de proteine de inalta calitate, fiind utile oricui, dar mai ales sportivilor datorita contributiei la procesele metabolice ce induc adaptarea la antrenament, prin urmare, sunt considerate „alimente de refacere” .

Cu toate acestea, la fel ca orice grup alimentar, exista o serie de probleme de sanatate legate de consumul de lactate care pot impiedica unii oameni sa-l includa in dieta lor.

Cele mai frecvente probleme sunt alergia la proteinele din lapte si intoleranta la lactoza.

…………………..

Centrul Superfit din Bucuresti este locul unde sportivii amatori si de performanta pot gasi o echipa completa de profesionisti: nutritionist sportiv, psiholog sportivi, medic sportiv, medic specialist recuperare, fizioterapeuti, antrenori.

Poti beneficia de serivicii de nutritie sportiva, medicina sportiva, recuperare medicala, fiziokinetoterapie, antrenamente speciale (izoinertial, respirator, agilitate), teste de performanta (testare cardiometabolica, analiza mersului si alergarii, baropodometrie, analiza compozitiei corporale, analiza fortei).

Afla mai multe aici:

– siteul clinicii – https://www.superfit.ro
– pagina de Facebook – https://www.facebook.com/centrulsuperfit
– pagina de Instagram – https://www.instagram.com/centrulsuperfit

Dr. Serban Damian, fondatorul Clinicii Superfit este nutritionist sportiv si a colaborat cu sportivi de top, printre care jucatoare de tenis din top 100 WTA, Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei, Echipa Olimpica Romana de Baschet Feminin 3×3, atleti si inotatori olimpici.

Poti citi articolele sale pe blogul https://www.nutritionist.info.ro sau il poti gasi pe LinkedIn – https://www.linkedin.com/in/serban-damian-8203324/

Daca ai nevoie de serviciile noastre, te asteptam cu drag la Centrul Superfit in Bucuresti!

DISCLAIMER!
Acest clip are scop educativ si nu înlocuiește controlul medical!
Dr. Serban Damian si Centrul Superfit nu isi asuma nicio raspundere privind aplicarea sfaturilor oferite in acest clip.
Intotdeauna solicitati opinia medicului dvs. inainte de a lua orice decizie privind sanatatea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *