Dr Alexandru Popa si psih Yolanda Cretescu in cadrul CareTalks DepreHub despre depresie și anxietate

Dr Alexandru Popa si psih Yolanda Cretescu in cadrul CareTalks DepreHub despre depresie și anxietate

Depresia si anxietatea sunt din ce in ce mai des diagnosticate in ultima perioada. In ambele cazuri, comportamentul alimentar si nevoia de medicatie fac diferenta intre o terapie psihologica cu rezultat rapid si bun sau nu. De aceea ele se trateaza in echipa care poate sa fie formata, in functie de nevoile pacientului, de psihoterapeut, medic specialist diabet, nutritie, boli metabolice si medic psihiatru.

In acest episod CareTalks dr Alexandru Popa si psih Yolanda Cretescu dezbat subiectul lucrului in echipa, ce inseamna o abordare multidisciplinara si de ce este necesara.

In aceste cazuri se recurge la consult psihiatric si nutritionist deoarece foarte multi dintre pacienti isi trateaza starile mancand, sau pentru ca problemele legate de greutate sau obiceiuri alimentare cauzeaza sau agraveaza diagnosticul. Daca este nevoie de medicatie, aceasta precede interventia nutritionala care implementeaza o rutina alimentara corecta. Mediul in care ne dezvoltam si emotiile pe care le transmitem au un rol important pentru ca suntem foarte atenti la ce mancam dar nu suntem atenti si la felul in care traim.

Statistic sunt mai multe paciente decat pacienti, partea feminina este mai afectata, trebuie in primul rand evaluat statusul pacientului, daca este la debut interventia nutritionala este mai facila insa daca este un caz mai avansat realimentarea se va face monitorizat si spitalizat.

Despre Clinica Smart Nutrition

Smart Nutrition este o clinica medicala unde medici cu certificari internationale in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice au la dispozitie cele mai performante echipamente pentru a diagnostica si aplica tratamente individualizate pacientilor nostri. Serviciile medicale sunt personalizate in functie de obiectivele pacientului, analiza cantitativa și calitativa a stilului de viața, istoricul medical, rezultatele investigațiilor și analizelor, programul de lucru/studiu, preferințe alimentare și locurile in care pacientul ia masa.

Programele medicale oferite de clinica noastra sunt destinate persoanelor care doresc să scadă în greutate, celor care au nevoie de consiliere pentru alegerea unui stil de viață sănătos, doamnelor însărcinate, familiilor care au nevoie de consiliere pentru alimentația copiilor sau persoanelor care suferă de boli cronice și au nevoie de.utriție terapeutică.

Pregatirea stiintifica de top asigurata prin titluri de Doctor in Medicina si certificarile internationale in domeniu sunt garantii pentru calitatea serviciilor noastre medicale. La acestea se adauga lucrarile stiintifice publicate, studiile de cercetare si certificarile oferite de Federatia Mondiala a Obezitatii.

Echipa noastra este formata exclusiv din medici specialisti cu expertiza nationala si internationala in domeniu si oferim in cadrul specialitatii consultatii de:

• Nutritie pentru scadere în greutate
• Nutritie pentru copii cu probleme de greutate
• Nutritie pentru sarcina și alaptare
• Diabet
• Nutritie terapeutica
De asemenea, oferim pacientilor nostri servicii medicale si pentru complicatiile aparute:
• Consulturi psihiatrie
• Psihoterapie
• Consulturi pentru apnea de somn

4 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *