Dieta VEGETARIANĂ vs. dieta OMNIVORĂ. Care este mai bună pentru sportivii de anduranţă?

Dieta VEGETARIANĂ vs. dieta OMNIVORĂ. Care este mai bună pentru sportivii de anduranţă?

#dieta #vegetariana #sportivi

Sportivii de anduranta, in special cei care fac antrenamente lungi au nevoi metabolice si nutritionale diferite fata de alti sportivi.

Un sportiv de anduranta trebuie sa faca fata unor conditii dificile in perioadele de antrenament, cautand permanent strategii nutritionale alternative pentru a si imbunatatii performante sportive.

In aceasta serie de 5 videouri voi vorbi despre dieta vegetariana, dieta bogata in grasimi, despre intermittent fasting, dieta fara gluten si dietele de tip FODMAP. Toate acestea sunt foarte populare in randul sportivilor de anduranta.

In aceste clipuri ma voi referi atat la beneficii, cat si la posibile aspect negative asupra sanatatii, dar si asupra performantelor sportive.

In acest episod voi vorbi despre dietele vegetariene.

…………………………………..

Centrul Superfit din Bucuresti este locul unde sportivii amatori si de performanta pot gasi o echipa completa de profesionisti: nutritionist sportiv, psiholog sportivi, medic sportiv, medic specialist recuperare, fizioterapeuti, antrenori.

Poti beneficia de serivicii de nutritie sportiva, medicina sportiva, recuperare medicala, fiziokinetoterapie, antrenamente speciale (izoinertial, respirator, agilitate), teste de performanta (testare cardiometabolica, analiza mersului si alergarii, baropodometrie, analiza compozitiei corporale, analiza fortei).

Afla mai multe aici:

– siteul clinicii – https://www.superfit.ro
– pagina de Facebook – https://www.facebook.com/centrulsuperfit
– pagina de Instagram – https://www.instagram.com/centrulsuperfit

Dr. Serban Damian, fondatorul Clinicii Superfit este nutritionist sportiv si a colaborat cu sportivi de top, printre care jucatoare de tenis din top 100 WTA, Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei, Echipa Olimpica Romana de Baschet Feminin 3×3, atleti si inotatori olimpici.

Poti citi articolele sale pe blogul https://www.nutritionist.info.ro sau il poti gasi pe LinkedIn – https://www.linkedin.com/in/serban-damian-8203324/

Daca ai nevoie de serviciile noastre, te asteptam cu drag la Centrul Superfit in Bucuresti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *