cum faci corect extensiile pentru cvadriceps

cum faci corect extensiile pentru  cvadriceps

Acest aparat se remarcă prin faptul că este un aparat de izolare a mușchiului cvadriceps, lucrand doar partea din față a acestuia. Este recomandat pentru cei care doresc să lucreze în mod specific cvadricepsul fără a implica și alte grupe musculare.

Pentru a obține rezultate maxime și evita accidentările, este important să reglezi corect aparatul. Primul aspect la care trebuie să fii atent este reglajul înălțimii pernei circulare, în funcție de lungimea tibiei tale.

De asemenea, reglajul spătarului este esențial pentru a asigura o poziție corectă a corpului. Recomandarea este să-l lași la maxim pentru a întinde mușchiul cvadriceps și a obține o tensiune mai mare.

Un alt aspect important este reglajul contra greutății, pe care îl recomandă în poziția cea mai înaltă pentru a simți o tensiune maximă în partea de sus a mișcării.

Pentru a intra corect în aparat, trebuie să bagi piciorul drept lângă tijă, apoi să te așezi și să introduci piciorul stâng. Este crucial să ajustezi spătarul astfel încât genunchii să fie aliniați cu articulația și să faci mișcarea într-un mod controlat, acordând atenție atât părții pozitive, cât și celei negative ale mișcării.

Închei cu sfatul de a trage bine în scaun și de a te ține de mânere pentru a evita ridicarea de pe scaun în timpul exercițiului, în special cu greutăți mai mari. Sper că aceste indicații te vor ajuta să obții rezultatele dorite fără riscul de accidentări. Mult spor la antrenamente și ne vedem la sală!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *