Dr Alexandru Popa discuta cu Simona Dragomir despre probiotice la @HelloSanatateTV la Speranta TV

Dr Alexandru Popa discuta cu Simona Dragomir despre probiotice la  @HelloSanatateTV  la Speranta TV

Ce sunt probioticele? Ce rol au? In ce mecanisme sunt implicate? Colegul nostru dr Alexandru Popa din #thesmartestnutritionteam discuta cu Simona Dragomir despre probiotice, un subiect de mare importanta.

Probioticele sunt niste bacterii, drojdii vii care traiesc in organismul nostru si care au multiple beneficii pentru sanatate: rol major in realizarea digestiei, sunt implicate in patogenia diabetului zaharat, a dislipidemiei, a problemelor cu acidul uric, a tulburarilor de dispozitie. Sunt studii care arata legatura cu cresterea rapida in greutate. Probioticele au rol major in scaderea inflamatiei si in plus contribuie la mentinerea si cresterea imunitatii.

In imunitate au rol de absorbtie al nutrientilor si vitaminelor din alimente datorita optimizarii digestei.

Daca se urmeaza un tratament cu antibiotic se ia si probiotic la un interval de 3-4h dupa adminstrarea antibioticului.

Ce surse de probiotice avem la dispozitie? Chefirul este cea mai sigura sursa de probiotice din categoria lactatelor, muraturile in saramura (varza, zeama de varza si castravetii), boabele de soia fermentate, Kombucha (ceai fermentat cu o ciuperca).

Cel mai comun semn de alterare a florei microbiene este sindromul de colon iritabil. Alte semne ar fi cresterea usoara in greutate, cresterea glicemiei, oboseala, irascibiliatate, anxietate.

Despre Clinica Smart Nutrition

Smart Nutrition este o clinica medicala unde medici cu certificari internationale in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice au la dispozitie cele mai performante echipamente pentru a diagnostica si aplica tratamente individualizate pacientilor nostri. Serviciile medicale sunt personalizate in functie de obiectivele pacientului, analiza cantitativa și calitativa a stilului de viața, istoricul medical, rezultatele investigațiilor și analizelor, programul de lucru/studiu, preferințe alimentare și locurile in care pacientul ia masa.

Programele medicale oferite de clinica noastra sunt destinate persoanelor care doresc să scadă în greutate, celor care au nevoie de consiliere pentru alegerea unui stil de viață sănătos, doamnelor însărcinate, familiilor care au nevoie de consiliere pentru alimentația copiilor sau persoanelor care suferă de boli cronice și au nevoie de nutriție terapeutică.

Pregatirea stiintifica de top asigurata prin titluri de Doctor in Medicina si certificarile internationale in domeniu sunt garantii pentru calitatea serviciilor noastre medicale. La acestea se adauga lucrarile stiintifice publicate, studiile de cercetare si certificarile oferite de Federatia Mondiala a Obezitatii.

Echipa noastra este formata exclusiv din medici specialisti cu expertiza nationala si internationala in domeniu si oferim in cadrul specialitatii consultatii de:

• Nutritie pentru scadere în greutate
• Nutritie pentru copii cu probleme de greutate
• Nutritie pentru sarcina și alaptare
• Diabet
• Nutritie terapeutica
De asemenea, oferim pacientilor nostri servicii medicale si pentru complicatiile aparute:
• Consulturi psihiatrie
• Psihoterapie
• Consulturi pentru apnea de somn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *