Rezistenţa la insulină şi sindromul metabolic. Cum le previi?

Rezistenţa la insulină şi sindromul metabolic. Cum le previi?

#obezitate #sindrommetabolic #rezistentalainsulina

Excesul ponderal, hipertensiunea arteriala si rezistenta la insulina sunt realitati cu care ne intalnim din ce in ce mai des, inclusiv in randul persoanelor tinere. Aceasta “formatie” periculoasa are si un nume: sindromul metabolic.

Trebuie sa stii ca sindromul metabolic reuneste o serie de factori care cresc riscul de boli cardiovasculare, diabet tip 2 si afectiuni care afecteaza vasele de sange, cum ar fi ateroscleroza.

Persoanele cu sindrom metabolic au un risc de 2 pana la 3 ori mai mare de atac de cord, accident vascular cerebral, diabet zaharat tip 2 sau boala cronica de rinichi, in comparatie cu cei care nu sufera de aceasta afectiune.

Dar cum stii daca suferi de sindrom metabolic?

……………………….

Daca ai nevoie de consultanta online pentru slabire, crestere in greutate, nutritie sportiva, nutritie pediatrica sau clinica, click aici https://www.superfit.ro/slabire-cu-nutritionist-online/

……………………….

Centrul Superfit din Bucuresti este locul unde sportivii amatori si de performanta pot gasi o echipa completa de profesionisti: nutritionist sportiv, psiholog sportivi, medic sportiv, medic specialist recuperare, fizioterapeuti, antrenori.

Poti beneficia de servicii de nutritie sportiva, medicina sportiva, recuperare medicala, fiziokinetoterapie, antrenamente speciale (izoinertial, respirator, agilitate), teste de performanta (testare cardiometabolica, analiza mersului si alergarii, baropodometrie, analiza compozitiei corporale, analiza fortei).

Afla mai multe aici:

– siteul clinicii – https://www.superfit.ro
– pagina de Facebook – https://www.facebook.com/centrulsuperfit
– pagina de Instagram – https://www.instagram.com/centrulsuperfit

Dr. Serban Damian, fondatorul Clinicii Superfit este nutritionist sportiv si a colaborat cu sportivi de top, printre care jucatoare de tenis din top 100 WTA, Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei, Echipa Olimpica Romana de Baschet Feminin 3×3, atleti si inotatori olimpici.

Poti citi articolele sale pe blogul https://www.nutritionist.info.ro sau il poti gasi pe LinkedIn – https://www.linkedin.com/in/serban-damian-8203324/

Daca ai nevoie de serviciile noastre, te asteptam cu drag la Centrul Superfit in Bucuresti!

DISCLAIMER!
Acest clip are scop educativ si nu înlocuiește controlul medical!
Dr. Serban Damian si Centrul Superfit nu isi asuma nicio raspundere privind aplicarea sfaturilor oferite in acest clip.
Intotdeauna solicitati opinia medicului dvs. inainte de a lua orice decizie privind sanatatea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *