Suplimente nutritive pentru FOTBAL – partea 1. Micronutrienti si alimente speciale pentru sportivi

Suplimente nutritive pentru FOTBAL – partea 1. Micronutrienti si alimente speciale pentru sportivi

#fotbal #suplimente #nutritie

Suplimentele nutritive sunt larg folosite in sport, inclusiv in fotbal si in alte sporturi de echipa. In acest video vei afla de la doctorul Serban Damian, nutritionist sportiv, ce suplimente nutritive sunt recomandate pentru juctatorii de fotbal (valabil si pentru baschet, volei, handbal, hockey si alte sporturi de echipa).

In prima parte vorbim despre micronutrienti si alimente speciale pentru sportivi – bauturi izotonice, geluri cu carbohidrati, inlocuitori de mese, concentrate proteice.

In a doua parte vorbim despre suplimente care imbunatatesc performantele – cafeina, creatina, beta alanina, nitrat – https://youtu.be/IgW8KTDD3Oc

Aceste clipuri nu sunt destinate pentru a inlocui recomandarile primite de la medic sau nutritionist, ci au rol doar de informare!

Informatiile provin din declaratia emisa de UEFA in 2020, care se poate citi liber pe siteul British Journal of Sports Medicine.

Pentru consiliere in nutritie sportiva, intrati aici https://www.superfit.ro/servicii/nutritie/nutritie-sportiva/

………………

Centrul Superfit din Bucuresti este locul unde sportivii amatori si de performanta pot gasi o echipa completa de profesionisti: nutritionist sportiv, psiholog sportivi, medic sportiv, medic specialist recuperare, fizioterapeuti, antrenori.

Poti beneficia de serivicii de nutritie sportiva, medicina sportiva, recuperare medicala, fiziokinetoterapie, antrenamente speciale (izoinertial, respirator, agilitate), teste de performanta (testare cardiometabolica, analiza mersului si alergarii, baropodometrie, analiza compozitiei corporale, analiza fortei).

Afla mai multe aici:

– siteul clinicii – https://www.superfit.ro
– pagina de Facebook – https://www.facebook.com/centrulsuperfit
– pagina de Instagram – https://www.instagram.com/centrulsuperfit

Dr. Serban Damian, fondatorul Clinicii Superfit este nutritionist sportiv si a colaborat cu sportivi de top, printre care jucatoare de tenis din top 100 WTA, Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei, Echipa Olimpica Romana de Baschet Feminin 3×3, atleti si inotatori olimpici.

Poti citi articolele sale pe blogul https://www.nutritionist.info.ro sau il poti gasi pe LinkedIn – https://www.linkedin.com/in/serban-damian-8203324/

Daca ai nevoie de serviciile noastre, te asteptam cu drag la Centrul Superfit in Bucuresti!

#concentrat #proteic #fotbalisti #creatina #betaalanina #nitrat #cafeina #performanta #micronutrienti #calciu #fier #alergare #sanatate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *