Ingredientele necesare:
- 500 g carne proaspata de porc
- 4 carnati afumati
- 150 ml. vin alb
- 3-4 catei de usturoi
- 150 g branza sarata de oaie
- 3 oua
- ulei
- cimbru, sare, piper dupa gust
- mamaliga: malai, apa si sare
Cum se prepara Tochitura moldoveneasca:
- Taie carnea si carnatii bucatele, prajeste-le intr-o tigaie, pana se rumenesc apoi adauga vinul, sarea, piperul si cimbrul, mai lasa pe foc inca 20 minute apoi adauga si usturoiul tocat marunt si stinge focul.
- Prepara mamaliguta pentru tochitura moldoveneasca si prajeste ouale ochiuri.
- Pune mamaliga pentru o portie in mijlocul unei farfuri intinse si aseaza cu grija un ou ochi deasupra ei apoi adauga in jurul ei carnea si carnatii pe care i-ai preparat mai devreme.
- Rade branza deasupra si presara putin piper. Serveste cu muraturi.
DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!
Acest site foloseste cookie-uri. Daca nu sunteti de acord cu acestea, le puteti dezactiva cu butonul alaturat. Setari cookie-uriACCEPT Setari cookie-uri