
Tocanita de vita cu morcovi si menta
Aceasta tocanita inspirata din gastronomia Africii de Nord este buna cu cuscus pregatit cu putina zeama de lamaie si menta tocata. Pentru ca este facuta cu muschi de vita, este gata in cateva minute In loc de ore.
Modalitate preparare
- Se incalzeste o lingura de ulei in tigaia de ceramica la foc mare. Se presara pe carnea de vita sare si piper.
- Se adauga carnea de vita in tigaie si se lasa pana ajunge la gradul de coacere dorit, aproximativ 2 minute pentru carnea in sange.
- Folosind lingura cu fante, se transfera carnea de vita in castron.
- Se adauga restul de 1 lingura de ulei in tigaie. Adaugati ceapa si morcovii si caliti-i pana cand ceapa devine aurie, aproximativ 3 minute. Adaugati toate condimentele si amestecati 30 de secunde. Dati focul la mediu, si lasati sa fierba pana cand morcovii se inmoaie, aproximativ 8 minute.
- Puneti carnea de vita inapoi in tigaie si lasati pana cand sosul se ingroasa putin, aproximativ 1 minut. Asezonati cu sare si piper. Presarati 1/4 ceasca de menta. Puneti tocanita in vas.
- Presarati restul de menta tocata si serviti.
Ingrediente