Tocanita de vita cu morcovi si menta

57e2d64a4a56ae14ea898579ce203e7c1d22dfe05554774972277cd6_640.jpg

Tocanita de vita cu morcovi si menta

Aceasta tocanita inspirata din gastronomia Africii de Nord este buna cu cuscus pregatit cu putina zeama de lamaie si menta tocata. Pentru ca este facuta cu muschi de vita, este gata in cateva minute In loc de ore.

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline, separate
  • 350 grame muschi de vita, taiat in cuburi de 1-2 cm
  • O ceasca de ceapa taiata felii (aproximativ 3 cepe mari)
  • 250 grame morcovi mici
  • 2 lingurite chimen
  • 1/8 lingurita piper
  • 1/3 ceasca de menta proaspata tocata

Modalitate preparare

  1. Se incalzeste o lingura de ulei in tigaia de ceramica la foc mare. Se presara pe carnea de vita sare si piper.
  2. Se adauga carnea de vita in tigaie si se lasa pana ajunge la gradul de coacere dorit, aproximativ 2 minute pentru carnea in sange.
  3. Folosind lingura cu fante, se transfera carnea de vita in castron.
  4. Se adauga restul de 1 lingura de ulei in tigaie. Adaugati ceapa si morcovii si caliti-i pana cand ceapa devine aurie, aproximativ 3 minute. Adaugati toate condimentele si amestecati 30 de secunde. Dati focul la mediu, si lasati sa fierba pana cand morcovii se inmoaie, aproximativ 8 minute.
  5. Puneti carnea de vita inapoi in tigaie si lasati pana cand sosul se ingroasa putin, aproximativ 1 minut. Asezonati cu sare si piper. Presarati 1/4 ceasca de menta. Puneti  tocanita in vas.
  6. Presarati restul de menta tocata si serviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *