Tocanita de pui cu naut si cuscus

57e9dc414c57aa14ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d2e72d7_640.jpg

Tocanita de pui cu naut si cuscus

Gatiti cuscusul cum este indicat pe ambalaj. Carnea de pui se condimenteaza cu 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper. Intr-o tigaie de care nu se lipeste se incalzeste uleiul, la foc mediu. Gatiti carnea de pui, intorcand o data, 2 minute pe fiecare parte. Transferati puiul pe o farfurie. Gatiti ceapa in…

Ingrediente

  • 3/4 ceasca de grau integral macinat (bulgur sau cuscus)
  • 1 piept de pui dezosat, fara pielita
  • 3/4 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 1/2 ceasca ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi mare, tocati
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 1 ceasca rosii cubulete
  • 1/2 lingurita de chimen
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 ceasca de naut la conserva (sau naut fiert in prealabil)
  • 1 ceasca de supa de pui putin sarata
  • 1 dovlecel galben sau verde, taiat in cubulete de 2 cm
  • 3 linguri de coriandru proaspat tocat (sau menta)

Modalitate preparare

Gatiti cuscusul cum este indicat pe ambalaj.

Carnea de pui se condimenteaza cu 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper. Intr-o tigaie de care nu se lipeste se incalzeste uleiul, la foc mediu. Gatiti carnea de pui, intorcand o data, 2 minute pe fiecare parte. Transferati puiul pe o farfurie.

Gatiti ceapa in aceeasi tigaie, amestecand ocazional, aproximativ 5 minute. Adaugati usturoiul si pasta de tomate, rosiile, chimenul si scortisoara si mai caliti 2-3 minute.

Puneti din nou puiul in tigaie, adaugati nautul fiert, supa de carne, dovleceii, restul de 1/2 lingurita de sare si restul de 1/4 lingurita de piper. Fierbeti la foc mic, acoperit, pana cand puiul este gatit, aproximativ 10 minute.

Serviti friptura cu cuscus si decorata cu coriandru.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *