Supa minestrone cu chiftele de pui

57e7dc444857b114a6d98074cf213576083edbe356577141702c7c_640.jpg

Supa minestrone cu chiftele de pui

O supa de pui perfecta pentru o masa delicioasa in familie, duminica la pranz.

Ingrediente

  • 150 grame de pui, carne tocata
  • 1/2 ceasca pesmet proaspet
  • 6 linguri de parmezan ras fin, divizat, plus mai mult pentru garnitura
  • 4 catei de usturoi, 2 tocati, 2 felii subtiri
  • 2 linguri arpagic tocat proaspat
  • 1 ou mare, batut
  • Sare grunjoasa, piper proaspat macinat
  • 2 linguri de ulei extra-virgin de masline
  • 1 praz, fire albe si de culoare verde, taiat in felii
  • 5 cesti supa de pui
  • 3/4 ceasca de paste mici
  • 1 1/2 ceasca morcovi curatati, taiati felii
  • 1 ceasca frunze de spanac
  • Busuioc proaspat tocat

Modalitate preparare

Se amesteca puiul, pesmetul, 3 linguri de parmezan, 2 catei de usturoi tocat, arpagic tocat, oul, sarea si piperul intr-un bol mediu. Se formeaza chiftelute.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mica din ceramica neaderenta, la foc mediu. Gatiti chiftelutele pana devin aurii pe ambele parti, aproximativ 3 minute (se vor termina de gatit in supa). Se pun deoparte la racit.

Separat, adaugati prazul si cei 2 catei de usturoi taiati in felii subtiri in oala si caliti-i, amestecand des, pana cand incep sa se inmoaie, aproximativ 3 minute. Adaugati supa si 2 cesti de apa, aducand la punctul de fierbere. Introduceti pastele fainoase si morcovi, fierband pana cand pastele devin al dente, aproximativ 8 minute.

Adaugati chiftelutele si mai fierbeti 3 minute, apoi spanacul si restul de 3 linguri de parmezan, amestecand pana cand parmezanul este topit.

Se condimenteaza cu sare si piper, se orneaza cu busuioc tocat si parmezan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *