
Supa de pui cu orz
Optati pentru a inlocui clasicele paste din supa cu orz, pentru un plus de fibre si sanatate!
Modalitate preparare
Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc mediu, se adauga ceapa si telina si se calesc, amestecand, pana cand incep sa se inmoaie, 2-4 minute. Se toaca marunt 1 catel de usturoi, se adauga in tigaie, pana se intensifica aromele, aproximativ 1 minut.
Adaugati supa de pui si orzul si fierbeti la foc mic pana cand carnea de pui este gatita, aproximativ 20 de minute. Transferati puiul pe o farfurie cu o lingura cu fante, taiati-l in bucatele scotand osul din interior.
Dati inapoi supa la foc mic si fierbeti pana cand orzul este fraged, de la 20 la 30 de minute. Atunci cand orzul este gata, se adauga carnea de pui, rosiile si sucul acestora, sparanghelul, mazarea, sarea si piperul. Se acopera si se fierbe la foc mic pana cand sparanghelul este fraged, aproximativ 5 min.
Se toaca marunt restul de usturoi, busuiocul, coaja de portocala. Supa se pune in boluri si se presara fiecare portie cu un varf de cutit de amestec de busuioc.
Secret de bucatarie
Asigurati-va ca: se prepara prin Pasul 3, se acopera si bagati la frigider timp de pana la 2 zile.
Ingrediente