Supa de pui cu spanac si pesto proaspat

54e6d64b4253b114a6d98074cf213576083edbe35657714171277f_640.jpg

Supa de pui cu spanac si pesto

Incepeti fiecare pranz cu o portie generoasa de supa, bogata in proteine si vegetale, pentru a va asigura senzatia de satietate si a avea o masa echilibrata.

Ingrediente

  • 2 lingurite + 1 lingura de ulei extra-virgin de masline, separat
  • 1/2 ceasca de morcov sau cuburi ardei rosu
  • 1 piept de pui mare dezosat, fara piele, taiat in sferturi
  • 1 catel de usturoi mare, tocat
  • 5 linguri supa de pui
  • 1 1/2 lingurite maghiran uscat
  • 150 grame spanac, tocat
  • 400 grame fasole fiarta sau din conserva, scursa
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 1/3 cana cu frunze proaspete de busuioc
  • Piper proaspat macinat dupa gust
  • 3/4 ceasca de crutoane simple sau multicereale pentru garnitura (optional)

Modalitate preparare

Incalziti 2 lingurite de ulei intr-o cratita mare de ceramica neaderenta la foc mediu-mare. Adaugati morcovul (sau ardeiul gras) si carnea de pui, caliti intorcand carnea de pui si amestecand frecvent, pana cand puiul incepe sa devina auriu, 3-4 minute. Adaugati usturoiul si gatiti, amestecand, timp de inca 1 min, apoi maghiranul. Reduceti temperatura si fierbeti, amestecand ocazional, pana cand puiul este gatit, aproximativ 5 minute.

Cu o spumiera, se transfera bucatile de pui pe un fund, se taie in bucatele mici si se lasa sa se raceasca. Adaugati spanacul si fasolea in oala de supa, fierbeti la foc mic timp de 5 minute pentru a amesteca aromele.

Combinati restul de 1 lingura de ulei, parmezanul si busuiocul intr-un blender, adaugand putina apa.

Se amesteca carnea de pui si sosul pesto in oala. Se condimenteaza cu piper. Se serveste calda si se decoreaza cu crutoane, daca doriti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *