Supa de pui a iubitorilor de legume

54e0d5454953ab14ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d2b7dd7_640.jpg

 

Supa de pui a iubitorilor de legume

O supa specific italieneasca, hranitoare, pe care o puteti face in avans, pentru a o avea permanent la indemana.

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei extra-virgin de masline
  • 200 grame de pui, taiat in cubulete de dimensiuni mici
  • 1 dovlecel mic, tocat fin
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1/2 lingurita amestec de condimente italian
  • 1/8 lingurita de sare
  • 2 rosii, tocate
  • 400 grame de supa de pui
  • 1/4 cana vin alb sec
  • 2 linguri de paste mici, cum ar fi farfelline
  • 1 1/2 cesti de spanac

Modalitate preparare

Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare de ceramica neaderenta la foc mediu-mare. Adaugati carnea de pui si gatiti, amestecand ocazional, pana se rumeneste, 3-4 minute. Transferati pe o farfurie ulterior.

Adauga dovlecelul, ceapa, condimentele italiene, sarea si caliti, amestecand des, pana cand legumele se inmoaie usor, 2-3 minute. Adauga rosiile, vinul si supa de pui, aducand la fierbere si amestecand ocazional.

Adaugati pastele, reduceti caldura la foc mic si fierbeti pana cand pastele sunt fragede, aproximativ 8 minute, sau conform indicatiilor de pe pachet. Se amesteca spanacul, carnea de pui gatita si orice sucuri acumulate de la carnea de pui. Gatiti, amestecand, pana cand puiul este incalzit, aproximativ 2 minute.

Secret de bucatarie

Asigurati-va ca ati acoperit supa si pastrati-o la frigider. Va rezista pana la 3 zile sau congelata pana la 3 luni.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *