Supa de dovlecei si busuioc

54e9d2414257a414ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d297ad5_640.jpg

Supa de dovlecei si busuioc

Aceasta supa crema reuseste aproape imposibilul, este catifelata si cremoasa, fara a fi o crema.

Ingrediente

  • 2 kg dovlecei, curatati si taiati transversal in trei
  • 3/4 ceasca de ceapa taiata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/4 ceasca de ulei de masline
  • 4 cani de apa, separate
  • 1/3 ceasca de frunze de busuioc

Modalitate preparare

Aceasta supa crema reuseste aproape imposibilul, este catifelata si cremoasa, fara a fi o crema. Panglicile de dovlecel adauga ultimul strop de eleganta.

Taiati in felii lungi doar jumatate de dovlecel, amestecati cu o jumatate de lingurita de sare si lasati sa se scurga intr-o sita pana se usuca, cel putin 20 de minute.

Se toaca marunt restul de dovlecei.

Caliti ceapa si usturoiul in ulei intr-o cratita mare la foc mediu-scazut, amestecand ocazional, pana se inmoaie, aproximativ 5 minute. Adaugati dovleceii tocati si 1 lingurita de sare si caliti, amestecand ocazional, timp de 5 minute. Adaugati 3 cani de apa si lasati sa fiarba, partial acoperit, pana cand se inmoaie, aproximativ 15 minute. Puneti supa cu busuiocul intr-un blender (utilizati cu precautie atunci cand amestecul de lichide este fierbinte).

Puneti la fiert o cana din apa ramasa la fiert si adaugati dovlecelul taiat initial, timp de 1 minut. Scurgeti intr-o sita.

Asezonati supa cu sare si piper. Serviti in castroane putin adanci cu dovlecel taiat si presarat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *