
Supa de dovlecei si busuioc
Aceasta supa crema reuseste aproape imposibilul, este catifelata si cremoasa, fara a fi o crema.
Modalitate preparare
Aceasta supa crema reuseste aproape imposibilul, este catifelata si cremoasa, fara a fi o crema. Panglicile de dovlecel adauga ultimul strop de eleganta.
Taiati in felii lungi doar jumatate de dovlecel, amestecati cu o jumatate de lingurita de sare si lasati sa se scurga intr-o sita pana se usuca, cel putin 20 de minute.
Se toaca marunt restul de dovlecei.
Caliti ceapa si usturoiul in ulei intr-o cratita mare la foc mediu-scazut, amestecand ocazional, pana se inmoaie, aproximativ 5 minute. Adaugati dovleceii tocati si 1 lingurita de sare si caliti, amestecand ocazional, timp de 5 minute. Adaugati 3 cani de apa si lasati sa fiarba, partial acoperit, pana cand se inmoaie, aproximativ 15 minute. Puneti supa cu busuiocul intr-un blender (utilizati cu precautie atunci cand amestecul de lichide este fierbinte).
Puneti la fiert o cana din apa ramasa la fiert si adaugati dovlecelul taiat initial, timp de 1 minut. Scurgeti intr-o sita.
Asezonati supa cu sare si piper. Serviti in castroane putin adanci cu dovlecel taiat si presarat.
Ingrediente