Supa de broccoli si pastarnac

broccoli.jpg

Supa de broccoli si pastarnac

O supa extrem de gustoasa, usoara, pentru orice sezon.

Ingrediente

  • 500 grame de broccoli
  • 6 cani de apa
  • 1 1/2 lingurite sare, sau dupa gust
  • 3 crengute proaspete de patrunjel
  • 3 crengute proaspete de cimbru sau 1/4 lingurita cimbru uscat, maruntita
  • foi de dafin
  • 1/2 pastarnac, injumatatit pe lungime si taiat in felii de 1 cm
  • 1 ceasca de ceapa taiata (1 ceapa medie)
  • 1 cana de supa de pui saraca in sodiu
  • 1/4 lingurita de piper negru, sau dupa gust
  • 1/8 lingurita de nucsoara proaspat rasa, sau dupa gust

Modalitate preparare

Taiati treimea inferioara a tulpinilor de broccoli in felii de 1 cm grosime. Taiati broccoli ramas in buchetele de 2 cm.

Puneti apa la fiert intr-o oala de 4 litri, apoi adaugati broccoli si 1 lingurita de sare si lasati sa fiarba, neacoperit, pana cand broccoli se inmoaie, aproximativ 5 minute. Mutati brocoli cu o lingura cu fante intr-un castron cu apa rece pentru a opri din fiert, pastrand apa de gatit in oala, apoi scurgeti broccoli separat.

Impaturiti patrunjelul, cimbrul, frunzele de dafin intr-un patrat mic de tifon si legati-le pentru a face un pliculet. Adaugati-le la apa de gatit pastrata impreuna cu pastarnacul, ceapa, si supa de pui si lasati sa fierba, acoperit, pana cand pastarnacul devine moale, timp de 25-30 de minute.

Scoateti pliculetul de tifon si pastrati separat o ceasca din lichidul gatit, apoi amestecati supa ramasa impreuna cu broccoli intr-un blender pana se omogenizeaza (utilizati cu precautie atunci cand amestecul de lichide este fierbinte). Mutati supa intr-un alt vas si subtiati daca este cazul cu lichidul pastrat, pentru a avea consistenta dorita. Amestecati cu piper, nucsoara si cu restul de 1/2 lingurita de sare (sau dupa gust) si puneti la fiert la foc moderat, amestecand ocazional.

Secret de bucatarie

Supa poate fi facuta si cu o zi inainte si lasata la temperatura camerei neacoperita, apoi pusa in frigider si acoperita pentru a se raci. Reincalziti inainte de servire.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *