Supa crema de pastarnac

57e8d5454353a514ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d2a7cd1_640.jpg

Supa crema de pastarnac

Pastarnacul, una dintre legumele mai putin folosite, va poate oferi o savoare deosebita.

Ingrediente

  • 2 lingurite de unt nesarat
  • 1 ceasca de ceapa taiata marunt (aproximativ 3 cepe)
  • 3/4 ceasca de vin alb
  • 3 si 1/2 cani de pastarnac decojit si taiat (aproximativ 9 tulpini mici)
  • 5 cesti supa de pui (a se vedea secretul de bucatarie)
  • 3/4 lingurita de otet balsamic alb
  • 3/4 lingurita de sare
  • piper

Modalitate preparare

Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si se amesteca, pana cand devine translucida, aproximativ 4 minute. Se adauga vinul, se amesteca bine, si se pune la fiert. Se reduce focul la mediu-mic si se fierbe pana cand vinul este redus la jumatate, timp de aproximativ 10 minute.

Adaugati pastarnacul, supa de pui, otet, sare si piper si lasati la fiert. Se reduce focul si se fierbe usor, neacoperit, pana cand pastarnacul se inmoaie, aproximativ 45 de minute. Luati oala de pe foc si folositi blenderul pentru a omogeniza supa (lasati inainte un pic sa se raceasca).

Serviti in portii de 3/4 cana din castroanele de supa.

Secret de bucatarie

Bucatarii recomanda sa va faceti in casa supa de pui, pe care sa o folositi ulterior la tot felul de alte supe sau preparate. Pentru a da gust supei folositi patrunjel tocat si pastarnac prajit.

Pur si simplu se taie coaja unui pastarnac mare in bastonase mai groase, se amesteca cu o cantitate mica de ulei de masline si sare de mare, si se coc in cuptorul preincalzit la 250


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *