Ingredientele necesare:
- 10 rosii
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei capia
- o telina
- 3 catei de usturoi
- un varf lingurita de cimbru
- 2 foi de dafin
- 2 lingurite zahar
- 100 g unt
- sare si piper dupa gust
Cum se prepara Sos de rosii:
- Curata si spala legumele, dupa care da-le prin razatoare (in afara de rosii ) si caleste-le in unt timp de 10 minute.
- Cand sunt gata pune rosiile decojite si taiate marunt, cimbru, foi de dafin si lasa sa fiarba 30-40 minute.
- Dupa fierbere, strecoara sosul de rosii, pune zahar, sare si piper dupa gust si mai lasa-l sa fiarba 2-3 clocote.
- Acest sos de rosii se poate servi cu peste, legume, carne de pasare, etc.
DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!
Acest site foloseste cookie-uri. Daca nu sunteti de acord cu acestea, le puteti dezactiva cu butonul alaturat. Setari cookie-uriACCEPT Setari cookie-uri