Somon prajit cu rosii cherry si cuscus

somon-prajit-cu-rosii-cherry-si-cuscus-300x300.jpg

Somon prajit cu rosii cherry si cuscus

Somon prajit cu rosii cherry si cuscus

O reteta de somon la cuptor, cu sos delicios si racoros de iaurt aromat.

Ingrediente

Pentru sosul de iaurt

  • 1 cana iaurt grecesc nedegresat
  • 3 lingurite marar maruntit
  • 2 lingurite arpagic maruntit
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa

Pentru somon

  • 6 linguri ulei de masline
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura cimbru
  • 400 grame file de somon
  • sare

Pentru rosii si cus cus

  • 2 cesti rosii cherry, taiate in jumate
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri patrunjel maruntit
  • sare
  • 2 cani cuscus
  • 1 linguri unt nesarat

Modalitate preparare

Pentru sosul de iaurt, amestecati cele 4 ingrediente intr-un bol pana se omogenizeaza. Asezonati cu sare.

Pentru somon, incalziti cuptorul la 160 grade C. Intr-o tava puneti 4 linguri de ulei . Faceti un pat de ierburi peste care adaugati fileul de somon cu pielea pe partea din jos. Adaugati peste somon restul de 2 linguri de ulei si sare. Coaceti pana cand somonul se patrunde, aproximativ 25-30 minute.

Pentru rosii si cuscus, amestecati rosiile cu 3 linguri de ulei, patrunjel si sare intr-un bol. Cuscus-ul se fierbe in apa cu sare, aproximativ 7 minute. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare si se pune intr-un bol. Adaugati untul, o lingura de ulei, rosiile si asezonati cu sare.

Se serveste somonul indepartand pielea, cu sosul de iaurt si cuscus.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *