
Somon prajit cu rosii cherry si cuscus
O reteta de somon la cuptor, cu sos delicios si racoros de iaurt aromat.
Modalitate preparare
Pentru sosul de iaurt, amestecati cele 4 ingrediente intr-un bol pana se omogenizeaza. Asezonati cu sare.
Pentru somon, incalziti cuptorul la 160 grade C. Intr-o tava puneti 4 linguri de ulei . Faceti un pat de ierburi peste care adaugati fileul de somon cu pielea pe partea din jos. Adaugati peste somon restul de 2 linguri de ulei si sare. Coaceti pana cand somonul se patrunde, aproximativ 25-30 minute.
Pentru rosii si cuscus, amestecati rosiile cu 3 linguri de ulei, patrunjel si sare intr-un bol. Cuscus-ul se fierbe in apa cu sare, aproximativ 7 minute. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare si se pune intr-un bol. Adaugati untul, o lingura de ulei, rosiile si asezonati cu sare.
Se serveste somonul indepartand pielea, cu sosul de iaurt si cuscus.
Ingrediente
Pentru sosul de iaurt
Pentru somon
Pentru rosii si cus cus