Ingredientele necesare:
- 3 verze murate
- 1 kg carne tocata de porc
- 4-5 bucati coasta sau sunca afumata
- 125 g orez
- 4 cepe
- un varf de piper
- un varf cimbru
- un varf de sare
- 5-6 foi de dafin
- 3-4 linnguri bulion
Cum se prepara Sarmale:
- Pune carnea tocata intr-un castron si amestec-o cu ceapa taiata marunt, orez, piper, cimbru si sare, apoi amesteca bine compozitia.
- Spala bine cu apa rece varza murata si las-o sa se scurga.
- Ia compozitie din castron cu o lingura si aseaza pe foaia de varza dupa care ruleaza si astupa cu degetul cele doua capete.
- Aseaza sarmalele intr-o oala, una peste alta urmand un cerc.
- In mijloc pune varza tocata marunt si printre ea adauga coasta sau sunca afumata.
- La urma pune si foile de dafin si deasupra pune bulionul dizolvat in apa rece.
- Umple cratita cu apa cat sa acopere sarmalele si bagale pentru 3 ore la cuptorul incins. Le poti servi cu smantana si mamaliguta.
DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!
Acest site foloseste cookie-uri. Daca nu sunteti de acord cu acestea, le puteti dezactiva cu butonul alaturat. Setari cookie-uriACCEPT Setari cookie-uri