
Salata de secara alba cu curry
O salata vegetariana bogata in fibre si vitamine, un pranz sau o cina perfecte.
Modalitate preparare
Se pune la fiert la foc mic alacul intr-o oala cu o lingurita de sare la care se adauga apa care sa acopere cu aproximativ 5 cm. Dupa aproximativ 1 ora se scurge si se lasa la racit.
Intre timp incalziti la foc crescut intr-o tigaie uleiul. Adaugati curry-ul, boabele de mustar, cardamonul si coriandrul. Amestecati pana cand mirodeniile incep sa degaje aromele, pentru aproximativ 2-3 minute. Adaugati morcovii si asezonati cu sare si piper. Amestecati constant, circa 5-6 minute, pana cand morcovii incep sa se rumeneasca.
Adaugati otetul si amestecati pana cand se evapora, 1-2 minute. Adaugati ceapa si lamaia, indepartati tigaie insa continuati sa amestecati pana cand ceapa devine moale, 1-2 minute. Adaugati mixul de legume in bolul cu alacul. Asezonati dupa gust cu sare si piper. Lasati sa se raceasca.
Adaugati puiul (daca este cazul), rucola, 2 cescute de coriandru si uleiul de masline peste bolul cu alac. Amestecati si montati pe un platou. Se poate orna cu frunze de coriandru.
Secret de bucatarie
Daca nu gasiti secara, o puteti inlocui pe aceasta cu arpacas. Niste pui la rotisor gata cumparat din magazin va aduce un aport de proteine acestui fel de mancare aromat; ne putem insa lipsi de acesta in cazul in care acest fel de mancare se doreste a fi unul vegetarian.
Ingrediente