Salata de pui la gratar cu tomate si spanac

51e9d445485bb114a6d98074cf213576083edbe356577141772979_640.jpg

Salata de pui la gratar cu tomate si spanac

O salata savuroasa, bogata, care poate inlocui cu succes o cina sau un pranz.

Ingrediente

  • 4 jumatati piept de pui dezosate, fara piele
  • 100 grame de branza feta
  • 1 ceapa mare rosie, decojita, taiata pana la radacina in felii de 1 cm
  • 100 grame de de frunze de spanac
  • 500 grame de tomate de diferite culori, taiate in felii
  • 200 grame de rosii in forma de lacrima
  • 1/2 cana de masline fara samburi
  • 2 linguri de oregano proaspat tocat
  • 2 linguri de otet de vin rosu

Modalitate preparare

Se scurge uleiul din feta intr-un pahar de sticla. Se amesteca cu oregano, 1/2 pahar de ulei, 2 linguri de otet. Se asezoneaza cu sare si piper (pastrati amestecul de ulei ramas pentru uns).

Se pregateste gratarul la temperatura medie spre mare. Ungeti puiul si feliile de ceapa cu amestecul de ulei pastrat, presarati cu sare si piper. Prajiti carnea de pui, 7- 8 minute pe fiecare parte, si ceapa pana cand se inmoaie, 3- 4 minute pe fiecare parte. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca 5 minute.

Intre timp, puneti spanac pe platoul mare. Amestecati separat tomatele si maslinele intr-un castron mare. Adaugati din sosul cu feta, condimentati cu sare si piper, daca mai este nevoie. Aranjati tomatele pe platoul cu spanac.

Feliati subtire puiul, aranjati feliile de pui si ceapa pe platou. Stropiti carnea de pui si spanacul cu mai mult sos si apoi serviti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *