Salata de orez brun cu varza de Bruxelles crocanta si germeni

salata-de-orez-brun-cu-varza-de-bruxelles-si-germeni-300x300.jpg

Salata de orez brun cu varza de bruxelles si germeni

Salata de orez brun cu varza de bruxelles si germeni

Semintele coapte si nucile adauga consistenta acestei acestei salate hranitoare, iar dressingul vibrant de arpagic leaga ingredientele si aromele.

Ingrediente

  • 1 cana de arpagic maruntit
  • 1/2 ceasca + 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cana si jumatate de leguminoase incoltite (precum fasole verde, fasole rosie sau linte )
  • 1 cana si jumate de dovlecel ras, usor stors pentru a i se indeparta lichidul
  • 1/2 ceasca orez brun fiert
  • 2 bucati praz, taiate subtire
  • 1/3 ceasca miez de seminte de floarea soarelui sarat si prajit
  • 1/3 ceasca seminte de dovleac
  • 1/3 ceasca migdale maruntite

Modalitate preparare

Amestecati in mixer arpagicul, uleiul, 2 linguri suc de lamaie si o lingurita de sare. Strecurati dressingul si puneti-l intr-un bol mic.

Puneti la fiert leguminoasele incoltite intr-o oala cu apa putin sarata pana abia se inmoaie, pentru aproximativ 5 minute. Indepartati si acoperiti oala; lasati sa se linisteasca aproximativ 3 minute dupa care strecurati. Clatiti boabele cu apa rece, lasati sa se scurga si puneti intr-un bol mare.

Adaugati dovlecelul, orezul, prazul, semintele, nucile si arpagicul in bolul cu germenii de boabe. Amestecati. Adaugati sare si piper dupa gust si inca putin suc de lamaie, in functie de preferinte.

Secret de bucatarie

Se folosesc leguminoase uscate incoltite (germeni), care sunt chiar mai sanatoase decat boabele normale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *