Salata de mazare si dovlecei

54e2dd474351ad14ea898579ce203e7c1d22dfe055547749722673d0_640.jpg

Salata de mazare si dovlecei

Usoara si estivala, aceasta salata si dressingul ei picant ajuta in a echilibra structura grasa a tonului. Sararea dovleceilor taie din duritatea lor, pastrandu-le insa gustul placut.

Ingrediente

  • 500 grame de dovlecei (aproximativ 3 dovlecei medii)
  • 250 grame de mazare
  • 1-2 lingurite de seminte de susan
  • 1 lingura de sos de soia
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingurita de zahar

Modalitate preparare

Usoara si estivala, aceasta salata si dressingul ei picant ajuta in a echilibra structura grasa a tonului. Sararea dovleceilor taie din duritatea lor, pastrandu-le insa gustul placut.

Taiati foarte subtire felii de dovlecel cu un aparat special si puneti-l intr-o sita mare peste un castron. Sarati dovleceii si lasati la scurs 30 de minute.

Intre timp, puneti mazarea intr-o oala de apa care fierbe cu sare , timp de 1-2 minute. Scurgeti imediat si puneti mazarea intr-o baie de gheata, pentru a opri de la fiert. Se scurge din nou si se usuca.

Clatiti dovleceii sub jet de apa rece, apoi presati usor pentru a indeparta orice lichid.

Prajiti semintele de susan intr-o tigaie la foc mediu, agitand ocazional tigaia, pana devin aurii, pentru aproximativ 2 minute, apoi lasati sa se raceasca.

Se amesteca impreuna restul de ingrediente intr-un castron mare pana cand zaharul s-a dizolvat, apoi amestecati cu legumele si semintele de susan.

Secret de bucatarie

Salata se poate face cu 2 ore inainte de servire si lasata la frigider.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *