
Salata de mazare si dovlecei
Usoara si estivala, aceasta salata si dressingul ei picant ajuta in a echilibra structura grasa a tonului. Sararea dovleceilor taie din duritatea lor, pastrandu-le insa gustul placut.
Modalitate preparare
Usoara si estivala, aceasta salata si dressingul ei picant ajuta in a echilibra structura grasa a tonului. Sararea dovleceilor taie din duritatea lor, pastrandu-le insa gustul placut.
Taiati foarte subtire felii de dovlecel cu un aparat special si puneti-l intr-o sita mare peste un castron. Sarati dovleceii si lasati la scurs 30 de minute.
Intre timp, puneti mazarea intr-o oala de apa care fierbe cu sare , timp de 1-2 minute. Scurgeti imediat si puneti mazarea intr-o baie de gheata, pentru a opri de la fiert. Se scurge din nou si se usuca.
Clatiti dovleceii sub jet de apa rece, apoi presati usor pentru a indeparta orice lichid.
Prajiti semintele de susan intr-o tigaie la foc mediu, agitand ocazional tigaia, pana devin aurii, pentru aproximativ 2 minute, apoi lasati sa se raceasca.
Se amesteca impreuna restul de ingrediente intr-un castron mare pana cand zaharul s-a dizolvat, apoi amestecati cu legumele si semintele de susan.
Secret de bucatarie
Salata se poate face cu 2 ore inainte de servire si lasata la frigider.
Ingrediente