Salata de dovlecei cu parmezan si seminte de pin

57e0d54b435aa414ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d2e7cd7_640.jpg

Salata de dovlecei cu parmeza si seminte de pin

Un revogorant mod de a gati dovleceii.

Ingrediente

  • 1/3 cana ulei de masline extra-virgin
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 de lingurita de piper uscat macinat rosu
  • 1 kg dovlecei mijlocii
  • 1/2 cana busuioc proaspat tocat
  • 1/4 cana de nuci de pin

Modalitate preparare

Aceasta salata este un revigorant (si minunat), mod de a utiliza o multime de dovlecei si deasemenea de a impresiona invitatii tai la cina. Un cutit de curatat legume usureaza crearea panglicilor de dovlecei.

Amestecati uleiul, sucul de lamaie, 1 lingurita de sare, 1/2 de lingurita de piper negru si piper pisat rosu intr-un bol mic pentru a se omogeniza. Puneti dressingul deoparte.

Folosind cutitul de curatat legume sau V-slicerul si taiati de sus in jos fiecare dovlecel, pentru a-i face panglici (de aproximativ 2 cm grosime). Asezati panglicile intr-un castron mare. Adaugati busuiocul si nucile, apoi dressingul si amestecati. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *