
Risotto copt cu legume
Orezul Risotto usor, cremos cu garnitura calda de legume coapte reprezinta o masa completa intr-un singur castronas.
Modalitate preparare
Lasati cuptorul la incalzit pana la temperature de 200 grade C. Coaceti legumele intr-o singura folie pentru copt pe primul nivel al cuptorului (orezul va fi copt pe cel de dedesubt).
Intre timp incalziti uleiul in tigaie la temperatura medie.
Puneti ceapa la calit, amestecati pana devine moale si o culoare usor rumenie, circa 3 minute. Adaugati orezul si amestecati pana acesta acopera uleiul.
Adaugati apa in vasul cu orez si ceapa, asezonati cu sare si piper si lasati la cuptor pana cand orezul se umfla si capata consistent dorita (aproximativ 30-45 de minute).
Secret de bucatarie
Daca nu va surade idea de a sta si a invarti orezul alaturi de aragaz pana ca acesta capata consistent perfecta, atunci aceasta metoda vi se potriveste cu desavarsire. In doar 30 de minute la cuptor orezul Rissoto va fi gatit perfect in timp ce dumneavoastra va puteti relaxa.
In cazul in care ati preparat deja Dovlecel copt, atunci il puteti reincalzi pe acesta pentru a fi folosit ca si topping. Daca nu, puteti coace o combinatie preferata (a mea e dovlecel, ceapa si rosii) in tava, alaturi de orez.
Ingrediente