Pulpe de pui cu sos mexican de usturoi

53e6dc434c5bb114a6d98074cf213576083edbe3565771417c2f7a_640.jpg

Pulpe de pui cu sos mexican

Pulpe gustoase de pui gatite in varianta mexicana, un fel plin de savoare, delicios, bogat in fibre si proteine.

Ingrediente

  • 1/2 lingurita de seminte de chimen
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 1/4 lingurita boabe de piper
  • 1/2 lingurita oregano uscat (de preferinta mexican)
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 ceasca de suc de portocale proaspat
  • 1/4 ceasca suc proaspat de lamaie
  • 1/2 lingura de ulei de masline
  • 4 pulpe de pui, sectionate in jumatati
  • 6-8 frunze mari de varza
  • Suplimentar: 2 cesti de fasole rosie, ceapa murata

Modalitate preparare

Incalziti cuptorul la temperatura medie-mare.

Prajiti uscat intr-o tigaie mare semintele, condimentele si oregano, la foc moderat, amestecand, pana se patrund aromele, 1-2 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se macina fin amestecul intr-o rasnita.

Tocati usturoiul fin si amestecati-l cu sare, apoi cu condimentele de mai sus, sucurile de fructe si uleiul, obtinand o pasta.

Indepartati pielita si toata grasimea vizibila de la carnea de pui, apoi adaugati carnea de pui in amestecul de suc si amestecati pana se acopera, lasand la macerat la temperatura camerei cel putin 20 de minute.

Acoperiti o folie de aluminiu suficient de mare cu frunzele de varza, incercand sa modelati o forma concava. Puneti puiul cu sosul sau in mijlocul foliei, acoperiti cu frunzele de varza si inchideti ermetic folia, lasand la copt pana cand puiul este gatit, aproximativ 1 ora si 20 de minute.

Transferati pachetul de folie pe o farfurie, deschideti folia si serviti puiul cu fasole rosie bogata in fibre si ceapa murata.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *