Pui marocan cu masline verzi si lamaie

pui-marocan-cu-masline-verzi-300x300.jpg

Pui marocan cu masline verzi si lamaie

Pui marocan cu masline verzi si lamaie

O mancare excelenta, cu un gust acrisor aromat, perfecta pentru o cina tarzie de toamna.

Ingrediente

  • 2 lamai de zeama, medii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare, injumatatita, taiata in felii subtiri
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingura de boia de ardei
  • 2 lingurite chimen
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • 2 cesti de supa de pui usor sarata
  • 1 pui de jumatate de kilogram, taiat in 8 bucati, fara pielita
  • 1/2 ceasca de masline verzi

Modalitate preparare

Se taie o lamaie in 8 felii, iar cealalta se stoarce, pastrand sucul si feliile separat.

Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati ceapa si presarati cu sare si piper, sotati pana se rumeneste, aproximativ 8 minute. Adaugati condimentele (usturoiul, boia, chimenul, scortisoara si ghimbirul) si amestecati inca 1 minut.

Adaugati supa, carnea de pui si feliile de lamaie, acoperiti, reduceti focul la mediu-scazut si fierbeti pana cand puiul este gatit, intorcand ocazional, 25-30 de minute.

Transferati puiul pe o tava. Adaugati maslinele si 2 linguri de suc de lamaie in tigaie. Mariti flacara si fierbeti amestecul descoperit aproximativ 5 minute. Condimentati cu sare si piper, dupa gust, turnati peste puiul din tava si serviti fierbinte.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *