Pui delicios a la Monte Cristo

52e1d4434852a414ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d277bd2_640.jpg

Pui Monte Cristo

Un pui minunat, gatit la tigaie si in cuptor, cu un os usor, cu iz frantuzesc. O delectare a gusturilor!

Ingrediente

  • 1 lingura plus 1 1/2 lingurita de ulei de masline
  • 4 bucati de piept de pui dezosat, fara pielita (aproximativ 150 grame fiecare)
  • ierburi de Provence
  • 3 catei de usturoi, feliati
  • 1 ceapa, tocata
  • 1/4 ceasca vin alb sec
  • 1/4 ceasca supa de pui
  • Suc de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura unt
  • Coaja de lamaie rasa (optional)

Modalitate preparare

Incalziti cuptorul la temperatura medie. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare neaderenta, la foc mediu. Asezonati puiul cu sare, piper si ierburi de Provence si frigeti-l pe ambele parti, cateva minute. Adaugati usturoiul si ceapa, amestecati timp de 30 de secunde, apoi adaugati vinul, supa de pui si sucul de lamaie si fierbeti inca 2 minute.

Transferati puiul (impreuna cu sosul) intr-o tava la cuptor si coaceti pana cand puiul este patruns, 10-15 minute.

Scoateti sosul ramas in tava, puneti-l inapoi in tigaie impreuna cu untul si lasati sa fiarba pana se ingroasa (timp de 1 minut). Serviti puiul taiat felii acoperit cu sos si coaja de lamaie, alaturi de spanac sote.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *