Pui cu verbina si quinoa rosu

57e3d6474c51ae14ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d277edc_640.jpg

Gratar de pui cu verbina

Verbina (sau iarba de lamaie) este o planta mai putin folosita in bucataria specific romaneasca, dar care va da fripturii o aroma deosebita, acrisoara, excelenta!

Ingrediente

  • 3 cepe de apa de marime medie, tocate
  • 2 tulpini proaspete de iarba de lamaie (verbina)
  • 1 bucata de ghimbir (aproximativ 2 cm), decojita
  • 1/4 ceasca plus 5 lingurite de ulei de canola
  • 1/4 ceasca suc proaspat de lamaie
  • 1 lingura Tamari (sau sos de soia)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 1/2 lingurite de sare de mare, plus mai mult dupa gust
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de coriandru
  • 4 bucati de piept de pui organic, dezosat, fara pielita (aproximativ 150 de grame fiecare)
  • 3/4 ceasca quinoa rosu
  • 1 1/2 cesti supa de pui
  • Ulei vegetal spray de gatit
  • 1/2 kg mazare proaspata, dulce, ca garnitura
  • 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat in felii subtiri
  • 2 linguri de menta proaspata tocata

Modalitate preparare

Amestecati in blender pana la omogenizare ceapa, iarba de lamaie, 1/4 ceasca de ulei, sucul de lamaie, tamari, sarea de mare, piperul si coriandru.

Puneti carnea de pui intr-un vas de copt si turnati o lingura de sos, amestecand pentru a fi cuprins pe toate partile, apoi lasati la macerat la rece 2-3 ore.

Incalziti 2 lingurite de ulei intr-o cratita medie la foc mediu-mare. Gatiti quinoa pana este rumen, 3- 4 minute, adaugati supa, lasand sa fiarba acoperit la foc mediu, pana cand quinoa absoarbe tot lichidul, aproximativ 20 de minute. Opriti focul si lasati sa stea acoperit pana e gata de servit.

Incalziti la foc mare un gratar sau o tigaie de dimensiuni mari, pulverizati cu spray de gatit. Gatiti carnea de pui, intorcand o data, pana cand se rumeneste. Taiati fiecare piept pe diagonala in bucati de 1-2 cm.

Incalziti restul de 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Gatiti mazarea dulce si ardeiul pana se rumenesc, aproximativ 3 minute, apoi condimentati cu sare si piper. Opriti focul, adaugati menta si amestecati.

Impartiti quinoa in 4 farfurii. Acoperiti fiecare portie cu 1 piept de pui feliat si 1/4 din legume.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *