
Gratar de pui cu verbina
Verbina (sau iarba de lamaie) este o planta mai putin folosita in bucataria specific romaneasca, dar care va da fripturii o aroma deosebita, acrisoara, excelenta!
Modalitate preparare
Amestecati in blender pana la omogenizare ceapa, iarba de lamaie, 1/4 ceasca de ulei, sucul de lamaie, tamari, sarea de mare, piperul si coriandru.
Puneti carnea de pui intr-un vas de copt si turnati o lingura de sos, amestecand pentru a fi cuprins pe toate partile, apoi lasati la macerat la rece 2-3 ore.
Incalziti 2 lingurite de ulei intr-o cratita medie la foc mediu-mare. Gatiti quinoa pana este rumen, 3- 4 minute, adaugati supa, lasand sa fiarba acoperit la foc mediu, pana cand quinoa absoarbe tot lichidul, aproximativ 20 de minute. Opriti focul si lasati sa stea acoperit pana e gata de servit.
Incalziti la foc mare un gratar sau o tigaie de dimensiuni mari, pulverizati cu spray de gatit. Gatiti carnea de pui, intorcand o data, pana cand se rumeneste. Taiati fiecare piept pe diagonala in bucati de 1-2 cm.
Incalziti restul de 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Gatiti mazarea dulce si ardeiul pana se rumenesc, aproximativ 3 minute, apoi condimentati cu sare si piper. Opriti focul, adaugati menta si amestecati.
Impartiti quinoa in 4 farfurii. Acoperiti fiecare portie cu 1 piept de pui feliat si 1/4 din legume.
Analiza nutritionala
Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.
Ingrediente