Pui cu salsa de clementine

54e3d04b4f51ae14ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d2972d0_640.jpg

Pui cu sos de clementine

O reteta usor de facut si foarte apreciata la o cina festiva, in care doriti sa va impresionati musafirii (fara a depasi bugetul)!

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui (aproximativ 150 grame fiecare)
  • 4 clementine, decojite, taiate cubulete (aproximativ 1 ceasca)
  • 1 ceasca de rosii cherry, taiate in patru
  • 1/2 ceasca ceapa rosie tocata fin
  • 1/2 ceasca de telina tocata marunt
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat
  • 1/4 ceasca coriandru proaspat tocat
  • 2 linguri de ulei de masline extra-virgin
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie sau lime
  • 1 ardei iute cu seminte, tocat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 pahar de suc proaspat de clementine (de la aproximativ 6 clementine)

Modalitate preparare

Taiati bucatile de piept de pui in feliute de 1 cm. Amestecati separat clementinele si urmatoarele 8 ingrediente (rosiile cherry, ceapa, telina, busuiocul, coriandru, uleiul de masline, zeama de lamaie si ardeiul iute), condimentati cu sare si piper si lasati la rece (salsa poate fi facuta cu pana la 2 ore inainte).

Asezonati puiul cu sare si piper. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adauga carnea de pui si se gatiti pana se rumeneste usor si este bine patrunsa, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Separat, adaugati sucul de clementine intr-o tigaie si lasati-l sa fiarba pana scade la jumatate (aproximativ 3-4 minute), stropiti puiul cu acest sos.

Serviti puiul cu salsa de clementine, va fi delicios!

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *