
Pui cu tapenade de masline
Un pui deosebit, cu anghinare si dovlecei, o reteta noua, pe care trebuie sa o incercati pentru a va uimi musafirii sau membrii familiei!
Modalitate preparare
Incalziti gratarul si pregatiti 4 bucati de folie de aluminiu, impaturita in 2 (pentru a fi mai rezistenta), suficient de mari cat sa cuprinda bucatile de pui si umplutura. Ungeti fiecare bucata de folie cu ulei pentru gatit, in interior.
Amestecati intr-un blender maslinele cu 1 lingura de zeama ramasa de la anghinare, pana formeaza o pasta. Plasati fiecare bucata de pui in mijlocul unei bucati de folie, acoperind cu cate 1/4 din pasta de masline.
Separat, amestecati cartofii cu zeama de anghinare ramasa, rozmarinul si 1/2 lingurita de sare. Impartiti-i in mod egal in 4 parti, asezati-i langa pui pe bucatile de folie.
Amestecati dovleceii, anghinarea, ceapa si restul de 1/2 lingurita de sare, impartiti in 4 portii, plasati langa pui si cartofi, inchizand folia aproape complet (lasati o deschizatura mica la fiecare pachetel, pentru a adauga zeama. Inchideti pachetele complet si asezati-le pe gratar lasandu-le pana cand sunt complet patrunse (aproximativ 12-15 minute).
Taiati cu grija folia pentru a deschide, serviti cu placere.
Analiza nutritionala
Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.
Ingrediente