Pui cu masline Tapenade

55e9d0464850a814ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d2678d2_640.jpg

Pui cu tapenade de masline

Un pui deosebit, cu anghinare si dovlecei, o reteta noua, pe care trebuie sa o incercati pentru a va uimi musafirii sau membrii familiei!

Ingrediente

  • Ulei vegetal spray pentru gatit
  • 1/2 ceasca masline negre spaniole
  • 1/2 ceasca masline verzi spaniole
  • 1 conserva de anghinare, cu sucul scurs separat
  • 4 bucati de pui (dezosat, fara pielita), de aproximativ 150 grame fiecare
  • 1/2 kg de cartofi, curatati si taiati in felii de cate 2 cm
  • 1/2 kg de cartofi dulci, curatati si taiati in felii de cate 2 cm
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat tocat fin
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 kg dovlecel, taiat in felii de 1 cm
  • 1/4 ceasca ceapa rosie tocata
  • 1/4 ceasca de vin alb
  • 1/4 ceasca supa de pui usor sarata

Modalitate preparare

Incalziti gratarul si pregatiti 4 bucati de folie de aluminiu, impaturita in 2 (pentru a fi mai rezistenta), suficient de mari cat sa cuprinda bucatile de pui si umplutura. Ungeti fiecare bucata de folie cu ulei pentru gatit, in interior.

Amestecati intr-un blender maslinele cu 1 lingura de zeama ramasa de la anghinare, pana formeaza o pasta. Plasati fiecare bucata de pui in mijlocul unei bucati de folie, acoperind cu cate 1/4 din pasta de masline.

Separat, amestecati cartofii cu zeama de anghinare ramasa, rozmarinul si 1/2 lingurita de sare. Impartiti-i in mod egal in 4 parti, asezati-i langa pui pe bucatile de folie.

Amestecati dovleceii, anghinarea, ceapa si restul de 1/2 lingurita de sare, impartiti in 4 portii, plasati langa pui si cartofi, inchizand folia aproape complet (lasati o deschizatura mica la fiecare pachetel, pentru a adauga zeama. Inchideti pachetele complet si asezati-le pe gratar lasandu-le pana cand sunt complet patrunse (aproximativ 12-15 minute).

Taiati cu grija folia pentru a deschide, serviti cu placere.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *