Pui cu fasole neagra, orez si salsa cu mere

57e5d14a4956ac14ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d287fd4_640.jpg

Pui cu fasole neagra, orez si salsa de mere

Veti impresiona si cei mai pretentosi musafiri cu aceasta reteta rapida (si ieftina), cu un gust impecabil, neprevazut.

Ingrediente

  • 1 ceasca de mere, curatate, tataie cubulete
  • 1/2 ceasca coriandru tocat
  • 1/3 ceasca ceapa rosie tocata marunt
  • 1 lingurita (sau mai mult) suc proaspat de lime
  • 1/3 ceasca de ardei gras verde, tocat
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 1/2 lingurite boia rosie
  • 1 lingurita de seminte de coriandru
  • 3/4 lingurita de chimen
  • 3 cesti de supa de pui putin sarata
  • 2 cutii de fasole neagra (2 x 400 de grame), clatita si scursa
  • Sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 cesti de orez alb sau brun, fiert
  • 1 pui de 1,5 kg la rotisor, fara pielita, cu carnea scoasa de pe oase
  • 4-6 felii de lime

Modalitate preparare

Amestecati merele tocate, 1/4 ceasca coriandru, 2 linguri de ceapa si 1 lingurita suc de lamaie intr-un bol mic.

Amestecati ceapa ramasa, ardeiul gras si uleiul intr-o tigaie mare de ceramica neaderenta. Caliti la foc mediu, amestecand des, pana cand se inmoaie complet amestecul, timp de 6-7 minute. Adaugati usturoiul si urmatoarele 3 ingrediente, amestecati in mod constant timp de 2 minute. Adaugati supa si fasolea si lasati sa fiarba la foc la mediu, zdrobind din cand in cand boabele de fasole cu spatele unei linguri si amestecand des, pana cand sosul se ingroasa, 8-10 minute. Asezonati cu sare, piper si mai mult suc de lamaie, daca doriti.

Impartiti orezul si fasolea pe farfurii. Acoperiti cu pui si salsa de mere. Se decoreaza cu restul de 1/4 ceasca coriandru si felii de lime.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *