Prajitura prajiturilor este o prajitura de top dupa aprecierile noastre, pentru ca aceasta prajitura combina intr-un mod apetisant patru arome si gusturi total diferite.
Poate ca ti se va parea putin mai greu de preparat dar nu este chiar asa. Daca citesti reteta cu atentie si intelegi care sunt etapele principale, totul iti va parea extrem de simplu. Daca totusi vrei sa-ti usurezi putin munca, poti inlocui cele doua tipuri de aluat descrise mai jos cu o foaie de foietaj si doua pachete de foi placinta din magazin, dar daca vrei ca reteta Prajitura Prajiturilor sa-ti iasa originala 100%, iti recomandam sa prepari tu aceste aluaturi. Referitor la ingrediente, cantitatea de ingrediente de mai sus, sunt potrivite pentru o tava cu dimensiunile de 35×40 cm si aproximativ 10 cm inaltime. Provocarea incepe, asa ca hai sa vedem cum se prepara cea mai faimoasa prajitura din categoria prajiturilor existente pe site-ul nostru. Mai intai prepara cele doua tipuri de aluaturi si cele patru tipuri de umpluturi apoi incinge cuptorul la 180 de grade Celsius:
Amesteca faina de patiserie cu faina pentru paine, adauga un praf de sare, untul, apa si laptele, apoi framanta bine pana formezi o minge de aluat, pe care o lasi sa se odihneasca timp de o jumatate de ora.
Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, oul, o lingura de ulei, apa si framanta bine pana obtii un aluat omogen. Acest aluat trebuie sa fie bine framantat si omogenizat, pentru a se intinde si modela usor.
Imparte acest aluat in 9 bile egale pe care le turtesti putin, le ungi cu putin ulei si le lasi sa se odihneasca.
Amesteca merele cu zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si pesmetul, pana obtii o compozitie omogena. Stropeste-le cu putina zeama de lamaie, ca sa nu oxideze pana bagi prajitura la cuptor.
- Topeste untul pentru ca va trebui sa torni din el peste fiecare strat de umplutura.
- Bate spumă albusurile de la cele 3 oua.
- Amesteca cele 3 galbenusuri cu smantana apoi amesteca-le cu albusurile batute spuma. Vom numi aceasta compozitie smantana cu ou.
- Amesteca bine galbenusul de la un ou cu frisca. Acest amestec il vei folosi pentru a unge stratul final al prajiturii, inainte de a o baga la cuptor.
- Intinde aluatul foietaj pana obtii o foaie de cca. 5 mm grosime si tai-o dupa dimensiunea tavii.
- Unge tava bine cu unt si pune foaia de aluat foietaj pe fundul tavii apoi adauga deasupra o foaie de aluat de prajitura.
- Unge foaia de aluat de prajitura cu unt topit si cca. 2 linguri de smantana cu ou apoi adauga jumatate din cantitatea de umplutura cu mac.
- Pune deasupra o foaie de aluat de prajitura (preseaza usor cu o furculita daca sunt bule de aer), unge-o cu unt topit si cca. 2 linguri de smantana cu ou apoi adauga jumatate din cantitatea de umplutura cu mere.
- Pune deasupra alta foaie de aluat de prajitura, unge-o cu unt topit si cca. 2 linguri de smantana cu ou apoi adauga jumatate din cantitatea de umplutura cu nuci.
- Pune deasupra a treia foaie de aluat de prajitura, unge-o cu unt topit si cca. 2 linguri de smantana cu ou apoi adauga jumatate din cantitatea de umplutura cu branza.
- Pune deasupra alta foaie de aluat de prajitura, unge-o cu unt topit si cca. 2 linguri de smantana cu ou apoi repeta operatiile pana termini umpluturile si aluatul.
- Peste ultima foaie de aluat de prajitura, adaugi frisca amestecata cu galbenusul de ou si bagi prajitura la cuptor(incalzit in prealabil la 180 de grade) timp de aproximativ o ora. Dupa ce scoti prajitura de la cuptor, presari deasupra zahar pudra(optional), o portionezi cuburi si o servesti racita complet.
Poti pune umpluturile in ce ordine doresti, trebuie doar sa alterezi umplutura moale cu cea tare: mac cu branza, nuci cu mere, etc. Te vei convinge ca Prajitura Prajiturilor este un dulce de nota 10! Asteptam comentarii!