Desi acest desert este cunoscut printre prajituri sub denumirea de Prajitura Desteapta, noi am zice ca este de-a dreptul inteligenta. De ce este denumita Prajitura Desteapta? Este singura prajitura care isi prepara singura blaturile si umplutura! Ai citit bine: desi in poza poti distinge clar cele doua foi si stratul de umplutura de la mijloc, nimic in descrierea retetei nu sugereaza prepararea acestora. In timpul coacerii, prajitura de-a dreptul inteligenta, isi separa singura foile si umplutura. Incearc-o si te vei convinge! Este o prajitura nu numai desteapta ci si delicioasa si foarte apetisanta.
- Adauga margarina si doua linguri de lapte intr-un vas si lasa pe foc mediu, pana se topeste margarina, apoi lasa in repaus pana la racirea completa.
- Mixeaza spuma albusurile, pana ce acestea nu mai cad daca intorci castronul.
- Mixeaza galbenusurile cu zaharul(pana ce acesta se topeste/dizolva complet), adauga cele doua linguri de apa si zaharul vanilat si mixeaza in bine in continuare.
- Adauga margarina topita si racita si mixeaza pana ce se incorporeaza.
- Adauga faina in ploaie, mixand bine pentru a nu lasa cocoloase apoi adauga laptele călduț mixand in continuare pana la omogenizare.
- Adauga albusurile pe care le-ai batut spuma mai devreme si amesteca de jos in sus cu un tel, pana la incorporarea completa.
- Toarna compozitia obtinuta intr-o unsa cu ulei si tapetata cu faina si bag-o la cuptorul preîncins la 150° C.
- Lasa prajitura la copt aproximativ 60 de minute, fara a se deschide usa cuptorului.
- Dupa ce prajitura s-a copt, las-o sa se raceasca fara sa o scoti din tava.
- Pudreaz-o cu zahar pudra apoi portioneaz-o folosind un cutit bine ascutit. Aroma te va cuceri!