Preparare blat pufos:
- Intr-un castron adauga ingredientele pentru aluat in ordinea asta: apa, uleiul, sarea, faina si drojdia.
- Amesteca ingredientele cu o paleta pana ce compozitia se leaga apoi framanta bine compozitia cu mana (daca nu ai masina de paine) timp de aproximativ 10-15 minute, pana ce se formeaza o coca de forma unei mingii.
- Pune aluatul astfel obtinut intr-un castron si acopera-l cu un capac si aseaza-l intr-un loc calduros, departe de curenti de aer, timp de 90 minute.
- Dupa ce aluatul a crescut, il poti folosi imediat sau il poti pastra fara probleme inca 24 ore, infasurat intr-o folie alimentara, la frigider.
Preparare pizza
- Incinge uleiul la foc iute intr-o tigaie si adauga ciupercile cu un praf de sare, apoi înabușește-le la foc iute, timp de 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
- Adauga ceapa si usturoiul, mai lasa pe foc un minut dupa care stinge focul si pune legumele din tigaie deoparte.
- Intinde aluatul pana obtii o foaie de marimea tavii in care vei coace pizza.
- Pune blatul in tava si adauga peste el sosul de pizza(sau ketchup-ul) apoi intinde-l uniform pe toata suprafata.
- Adauga legumele din tigaie presarandu-le cat mai uniform peste blat.
- Presara tonul cat mai unifom pe intreaga suprafata a blatului.
- Adauga caperele si maslinele, presarate de asemenea cat mai uniform.
- Presara un praf de condimente pentru pizza peste toate ingredientele si apoi adauga branza mozzarella pe toata suprafata blatului.
- Pune forma cu pizza astfel preparata, in cuptorul incalzit in prealabil la cca. 200 de grade si las-o la copt timp de 20-25 de minute, pana capata o culoare maro-aurie.
- Dupa ce ai scos-o din cuptor, las-o sa se racoreasca timp de 5-10 minute dupa care feliaza si serveste cea mai tare pizza cu ton!