Piept de pui provencal

pui-provensal-300x300.jpg

Piept de pui provensal

Piept de pui provensal

Un pui deosebit, datorita gustului pregnant de ansoa si masline negre coapte.

Ingrediente

  • 1/2 kg rosii coapte
  • 4 bucati de piept de pui dezosat si fara pielita
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 1/4 ceasca de ansoa, amestecat pana se obtine o pasta
  • 1/2 ceasca vin alb sec
  • 3/4 ceasca de supa de pui usor sarata
  • 10 masline negre fara samburi, in saramura, taiate in felii subtiri
  • 2 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1 lingura busuioc tocat fin

Modalitate preparare

Taiati in forma de x in mijlocul rosiilor, in partea de unde pornea codita, apoi introduceti-le intr-un bol cu apa care fierbe timp de 10 secunde. Se transfera cu o lingura cu fante intr-o baie de gheata, pentru a opri fiertul. Ulterior se decojesc, se scot semintele, si se taie fin.

Taiati pieptul de pui in bucatele de 2 cm, asezonati cu sare si piper si prajiti-l intr-o tigaie cu interior neaderent, in ulei, pana cand se rumeneste si devine auriu. Transferati pe un platou si pastrati-l cald, acoperit.

Adaugati usturoiul si pasta de ansoa in tigaie si caliti la foc mediu, amestecand, pana se amesteca aromele, aproximativ 30 de secunde. Adaugati vinul si aduceti la punctul de fierbere, incorporati rosiile, supa si maslinele si fierbeti descoperit, amestecand ocazional, pana ce amestecul s-a ingrosat, inca 8-10 minute.

Adaugati untul si carnea de pui si mai fierbeti pana cand puiul se incalzeste din nou, aproximativ 1 minut.

Se presara cu busuioc proaspat tocat si se serveste.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *