Piept de pui cu ghimbir

53e8d6444c53b114a6d98074cf213576083edbe35657714e7c2b78_640.jpg

Piept de pui cu ghimbir

Pieptul de pui cu ghimbir, lamaie si miere este o mancare de carne delicioasa cu un gust special.

Ingrediente

  • Un piept de pui mare
  • O bucata de ghimbir proaspat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lamaie (sucul si coaja)
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura ulei de masline

Modalitate preparare

Puneti pieptul de pui taiat in bucati potrivite si curatat de pielita intr-un bol curat. Adaugati apoi ghimbirul ras (o bucata de vreo 3 cm de ghimbir e suficienta sau o lingurita de pudra de ghimbir), usturoiul tocat, sucul de la lamaie, coaja de lamaie data pe razatoarea mica si mierea de albine.

Amestecati foarte bine carnea cu ingredientele si lasati la macerat, in frigider, cel putin jumatate de ora.

Preincalziti cuptorul la 180 grade sau semnul 4. Asezati carnea de pui intr-o tava de friptura, vas termorezistent, stropiţi cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste frumos.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *