
Piept de pui cu dovlecei pappardelle
O varianta excelenta de a inlocui pastele cu ceva mult mai dietetic si… delicios!
Modalitate preparare
Taiati dovlecelul pe lungime in felii cat mai subtiri (1/2 cm) si puneti-l intr-un castron mare.
Taiati bucatile de pui transversal, in treimi, condimentati-le cu 3/4 lingurite de sare si 1/2 lingurita de piper. Incalziti uleiul intr-o tigaie cu interior neaderent, pana cand acesta se incinge, apoi prajiti bucatile de pui (initial cu pielita in jos, pana cand aceasta devine aurie, apoi pe partea cealalta). Scoateti bucatile de pui si lasati-le pe un platou.
Puneti in aceeasi cratita putin ulei si usturoiul tocat si caliti-l, pana cand acesta devine auriu, apoi adaugati apa, 1/4 lingurita de sare, dovleceii si coaja de lamaie, lasand foarte putin, pana cand dovleceii se inmoaie (nu trebuie sa fie fierti, doar flexibili).
Adaugati frunzele de busuioc si serviti dovleceii alaturi de bucatile de pui.
Ingrediente