
Peste cu sos de rosii si castraveti si salata de rosii
Un peste cu sos racoritor plin de vitamine, o alternativa plina de noutate pentru clasica salata de rosii cu castraveti.
Modalitate preparare
Sosul de rosii cu castraveti
Amestecati in blender castravetele, rosiile, pudra de curry si sarea, pentru circa 30 secunde. Lasati pureul obtinut sa se scurga printr-o sita pana cand se va obtine 2/3 cana, aproximativ 20 minute, dupa care puneti continutul intr-o oala. Se fierbe pana cand acesta se reduce la 1/3 de cana, apoi indepartati si lasati la temperatura camerei pentru aproximativ 30 minute.
Salata de rosii cu mirodenii
Taiati bucati din pulpa lamaiei fara membrana intr-un bol, pastrand sucul intr-o cescuta. Amestecati apoi cu restul de ingrediente si sucul obtinut, apoi puneti impreuna cu zeama de rosii.
Pestele
Incalziti cuptorul la 250 grade. Intindeti ulei peste fileurile de peste si asezonati cu sare si piper. Coaceti pestele pe un singur strat intr-o tava unsa cu ulei pana cand devine opac in interior, intre 5-10 minute, in functie de grosimea fileului.
Serviti salata de rosii deasupra pestelui.
Ingrediente
Pentru zeama de rosii cu castraveti
Pentru salata de rosii cu mirodenii
Pentru peste