Peste cu curry, sos de rosii si castraveti

peste-cu-sos-de-rosii-si-castraveti-300x300.jpg

Peste cu sos de rosii si castraveti si salata de rosii

Peste cu sos de rosii si castraveti si salata de rosii

Un peste cu sos racoritor plin de vitamine, o alternativa plina de noutate pentru clasica salata de rosii cu castraveti.

Ingrediente

Pentru zeama de rosii cu castraveti

  • 1 castravete mare , curatat si taiat
  • 3/4 cana rosii taiate
  • 1/4 lingurita curry pudra
  • 1/4 lingurita sare

Pentru salata de rosii cu mirodenii

  • 1 lamaie
  • 1/2 kg de rosii de gradina mici
  • 2 linguri busuioc maruntit
  • 1 lingura ulei masline
  • 2 linguri arpagic maruntit
  • 1/4 lingura piper negru
  • 1/4 lingura zahar
  •  1/4 lingura sare

Pentru peste

  • 6 bucati de file de peste (platica,biban de mare)
  • 1 lingura ulei de masline

Modalitate preparare

Sosul de rosii cu castraveti

Amestecati in blender castravetele, rosiile, pudra de curry si sarea, pentru circa 30 secunde. Lasati pureul obtinut sa se scurga printr-o sita pana cand se va obtine 2/3 cana, aproximativ 20 minute, dupa care puneti continutul intr-o oala. Se fierbe pana cand acesta se reduce la 1/3 de cana, apoi indepartati si lasati la temperatura camerei pentru aproximativ 30 minute.

Salata de rosii cu mirodenii

Taiati bucati din pulpa lamaiei fara membrana intr-un bol, pastrand sucul intr-o cescuta. Amestecati apoi cu restul de ingrediente si sucul obtinut, apoi puneti impreuna cu zeama de rosii.

Pestele

Incalziti cuptorul la 250 grade. Intindeti ulei peste fileurile de peste si asezonati cu sare si piper. Coaceti pestele pe un singur strat intr-o tava unsa cu ulei pana cand devine opac in interior, intre 5-10 minute, in functie de grosimea fileului.

Serviti salata de rosii deasupra pestelui.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *