Pate de ficat

Sablon-galerie-4.jpg

Ingredientele necesare:

  • 500 g ficat de pui sau porc
  • 100-150 g unt
  • o ceapa
  • un morcov
  • un varf de piper
  • un varf de sare

Cum se prepara Pate de ficat:

  1. Curata ficatul, spala-l si pune-l la fiert in apa clocotita impreuna cu ceapa si morcovul intregi, timp de 15-20 minute.
  2. Dupa ce s-au fiert, scurge ficațeii de zeama si amesteca-i cu mixerul cu unt, sare, piper pana ce compozitia se omogenizeaza si devine cremoasa.
  3. Pune pateul intr-o caserola si lasa-l la frigider cateva ore.
  4. Ca orice pate de ficat, acesta se serveste uns pe felii de paine usor prajite.

DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *