Ingredientele necesare:
- 1 kg spaghetti
- 250 g carne tocata de porc
- 250 g carne tocata vitel
- 500 g suc de rosii
- 200 g parmezan
- un morcov
- o telina
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri unt
- un pahar de vin alb
- sare, piper, busuioc, dupa gust
Cum se prepara Paste bolognese:
- Iata cum se prepara cele mai bune paste bolognese din categoria de retete paste:Pune untul intr-o tigaie sa se incinga si adauga legumele tocate marunt sa se caleasca pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata de porc si vitel si las-o sa se inabuse cu legumele, la foc mediu apoi presara deasupra 3-4 catei de usturoi pisati.
- Pune sosul de rosii si lasa sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 minute.
- Adauga vinul alb, putin piper, sarea si busuiocul si amesteca toata compozitia lasand-o la fiert nu mai putin de 2 ore.
- Spre final cand sosul este aproape gata, pune pe foc o oala cu apa in care ai pus un varf de sare si 2 linguri ulei de masline.
- Cand vezi ca apa da in clocot, pune spaghetele si lasale sa fiarba in jur de 8 minute.
- Dupa ce s-au fiert pastele scurge-le intr-o sita, pune-le pe farfurie si adauga deasupra cateva linguri de sos.
- Mai presara parmezan si patrunjel tocat marunt si serveste cu pofta! Sau cu un pahar de vin 🙂
DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!
Acest site foloseste cookie-uri. Daca nu sunteti de acord cu acestea, le puteti dezactiva cu butonul alaturat. Setari cookie-uriACCEPT Setari cookie-uri