Ti-am pregatit o reteta traditionala romaneasca de ostropel de pui cu usturoi. Iata cum se prepara aceasta reteta simpla de ostropel de pui:
- Spala pulpele, scurgele bine de apa si pune-le la prajit in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
- Dupa ce s-au prajit, le scoti si le pui intr-o cratita.
- Taie ceapa solzisori si pune-o in cratita cu pulpe apoi adauga doua linguri din uleiul in care ai prajit pulpele, delikatul, cimbrul, piperul si vinul alb.
- Pune apa cat sa acopere pulpele si pune cratita la foc mic, acoperita cu un capac, timp de 40-50 minute. Completeaza cand si cand cu apa, daca scade zeama.
- Dupa ce s-au fiert pulpele, adauga pasta de tomate si mai lasa pe foc cca. 10 minute.
- Piseaza usturoiul, adauga-l in cratita, potriveste de sare, stinge focul si presara patrunjelul tocat marunt. Orice ostropel de pui se serveste cu mamaliguta insa totul tine de preferintele fiecaruia.