Orz negru, chimen dulce si salata de ridichi

52e7dd4b4850b114a6d98074cf213576083edbe35657714176277d_640.jpg

Orz negru, chimen dulce si salata de ridichi

Un mix special din punct de vedere vizual intre orz negru si diferite tipuri de legume, care poate crea o multitudine de arome si texturi.

Ingrediente

  • 2 cesti de orz negru sau normal,clatit
  • sare
  • 1 bulb de chimen dulce, taiat feliute pe lungime
  • 2 lingurite ulei de masine plus inca 1/2 cescuta
  • piper proaspat macinat
  • 1/3 ceasca fresh de portocale
  • 1/4 ceasca fresh de lamaie
  • 1 salota (ceapa mica)
  • 2 linguri de marar proaspat maruntit plus 1/2 ceasca frunzulite
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 4 ridichi marisoare, taiate subtire
  • 1/4 ceasca de masline

Modalitate preparare

Preincalziti cuptorul la 220 grade C. Puneti orzul intr-o oala medie si adaugati apa, astfel incat sa il acoperiti, aproximativ 5 cm. Asezonati cu sare si puneti la fiert. Fierbeti la foc mic, neacoperit, pana cand orzul se inmoaie iar apa este absorbita, aproximativ 40-45 minute. Scoateti orzul si puneti-l pe o foaie de copt la racit.

In timp ce orzul fierbe, puneti feliile de chimen intr-o tigaie cu doua lingurite de ulei si acoperiti. Asezonati cu sare si piper. Imprastiati feliile de chimen verde intr-un singur strat pe o alta foaie de copt. Puneti la copt pentru aproximativ 18 minute, pana cand aceasta capata o usoara crusta, apoi lasati sa se raceasca.

Amestecati sucul de portocale, de lamaie, salota, 2 linguri de marar si coaja de portocala intr-un bol mediu. Gradual amestecati si jumatatea de ceasca de ulei ramasa. Asezonati cu sare si piper.

Transferati orzul intr-un bol mai mare. Adaugati chimenul verde impreuna cu sucul acumulat pe foaia de copt. Adaugati jumatate dintre ridichi, maslinele si 1/4 cescuta de frunze de marar. Turnati fin dressingul din suc de portocale si amestecati, asezonati cu sare si piper, montati salata pe un platou.

Imprastiati restul de ridichi, frunzele de la chimenul verde si restul de marar. Asezonati cu restul din dressingul de suc de portocale.

Secret de bucatarie

Puteti de asemenea substitui orzul negru si cu cel normal.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *