Prajitura Negresa este una dintre acele prajituri delicioase de casa, care se prepara simplu si cu putine ingrediente.
- Ia un vas si pune la foc potrivit laptele si zaharul, amestecand pana ce se dizolva zaharul.
- Adauga in vas margarina taiata cubulete mici si tine-o pe foc amestecand pana se topeste.
- Adauga cacaoa dizolvata in prealabil cu putin lapte si mai lasa 5 minute pe foc.
- Ia vasul de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca apoi adauga razatura de lamaie si esenta de rom.
- Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi adauga faina in ploaie si praful de copt stins.
- Bate albusurile spuma cu un varf de sare si adauga-le la compozitia rezultata, amestecand usor cu o lingura.
- Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau cu margarina si faina) si las-o in cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-40 minute.
- In timp ce negresa este la cuptor, prepara glazura astfel: ciocolata rupta in bucati mici o topesti intr-un ibric, cu frisca lichida si cele 50 g de unt.
- Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, toarna glazura calda deasupra intinzand-o cu un cutit, apoi las-o sa se raceasca.
- Taie negresa in formele dorite si serveste-o cu placere:)