Ingredientele necesare:
- 1.5 kg gogonele
- 3 kg castraveti
- 4-5 morcovi taiate rondele
- 1.5 kg. ceapa mai marunta
- 1 legatura mare frunze leustean
- marar uscat
- 1 legatura mare frunze de telina
- 1 capatana usturoi
- 3-4 buc. hrean taiate in fasii
- 1 pachet piper boabe
- 1 varza alba taiata in felii
- 2 varze rosii mici
- 2 gutui taiate felii
- 2-3 crengi cimbru
- sare grunjoasa
Cum se prepara Muraturi asortate:
- Desfa conopida in buchetele iar varza tai-o felii groase.
- Pe fundul borcanului pune marar, 2-3 crengute de cimbru apoi aseaza varza rosie si alba, morcovii taiati rondele, cateii de usturoi si ceapa, gutuile si hreanul.
- Incepe cu urmatorul strat de gogonele si castraveti dupa care pune conopida (legumele le asezi in ordinea in care doresti).
- Dupa ce ai umplut borcanul, pune deasupra boabe de piper apoi acopera cu frunze de leustean si telina.
- Saramura pe care o torni deasupra o faci din apa cu sare adica la 1 litru de apa pune o lingura de sare grunjoasa.
- Dupa ce ai terminat cu saramura, toarn-o peste muraturi cat sa le acopere.
- Acopera borcanul cu un capac si pune-l in camara la loc racoros, alaturi de alte muraturi asortate 🙂
DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!
Acest site foloseste cookie-uri. Daca nu sunteti de acord cu acestea, le puteti dezactiva cu butonul alaturat. Setari cookie-uriACCEPT Setari cookie-uri