Medalioane din piept de curcan cu gem de rosii

medalioane-din-piept-de-curcan-cu-gem-de-rosii-300x300.jpg

Medalion din piept de curcan cu gem de rosii

Medalion din piept de curcan cu gem de rosii

Carnea de curcan este mult mai savuroasa comparativ cu carnea de pui, dar si mai light si mai sanatoasa, perfecta pentru dieta.

Ingrediente

Pentru gemul de tomate

  • 2 cani si jumatate de pulpa de rosie taiata cubulete
  • 1/2 ceasca otet alb
  • 1/3 ceasca zahar
  • 1/4 ceasca apa
  • 1/4 lingura sare
  • 1/4 lingura busuioc uscat
  • 1/4 lingura tarhon uscat
  • 1/4 lingura esenta vanilie

Pentru medalioanele de curcan

  • 1/2 kg piept de curcan
  • 1/3 ceasca faina de porumb
  • 3/4 lingura chimion
  • 3/4 lingura pudra de chili
  • 3/4 lingura coriandru
  • 3/4 lingura usturoi granulat
  • 1/2 lingura sare
  • 1/4 lingura piper
  • 2 linguri ulei de masline

Modalitate preparare

Gemul de rosii

Fierbeti toate ingredientele intr-o oala la temperatura medie. Reduceti temperatura si amestecati pana cand capata o consistenta de gem, aproximativ 1 ora.

Medalioanele de curcan

Portionati curcanul in 8 bucati taindu-l pe diagonala si bateti-le cu un ciocan de bucatarie. Intr-o tava de sticla amestecati malaiul, chimenul, pudra de chili, coriandru, usturoiul, sare si piper. Incalziti intr-o tigaie uleiul. Carnea se trece prin mixul facut si se prajeste pana devine auriu maroniu, intre 3 si 5 minute pe fiecare parte.

Pe fiecare dintre medalioane se pun 2 linguri de gem de tomate, iar deasupra un alt medalion.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *