Probabil n-ai mai mancat de mult o marinata de crap asa ca ti-am pregatit o reteta frumoasa:
- Cureta pestele, spala-l si taie-l bucati apoi sareaza-l si rumeneste-l usor in ulei incins.
- In uleiul incins unde ai rumenit pestele, prajeste morcovul si telina taiate rondele iar la urma pui ceapa taiata solzisori si o lingura de faina.
- Dupa 1-2 minute, stinge cu otet, bulion, boia si un pahar de apa.
- Lasa sa fiarba sosul timp de 30 minute si potriveste-l de sare si otet( marinata trebuie sa fie acrisoara), apoi strecoara.
- Pune crapul prajit intr-o tava si toarna peste el sosul preparat.
- Mai pune 2 foi de dafin, cimbru, piper si lasa sa dea o data in fiert, dupa care il baga-l la cuptor timp de 10 minute.
- Serveste marinata de crap, garnisita cu felii de lamaie.